Περίπου 100.000 νοικοκυριά στην περιοχή του Τουρνέ στο δυτικό Βέλγιο έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο ηλεκτροδότησης Elia, ένας πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός μετεωρολογικών συνθηκών με πυκνές χιονοπτώσεις, υψηλά επίπεδα υγρασίας, θερμοκρασία κοντά στο μηδέν και αέρα από μία συγκεκριμένη διεύθυνση και με συγκεκριμένη ταχύτητα ευνόησε τη διατήρηση του χιονιού στα καλώδια, με αποτέλεσμα να καταστραφούν αρκετά καλώδια και να προκληθούν διακοπές ρεύματος, κυρίως στην περιοχή του Τουρνέ.

«Τρεις πυλώνες υψηλής τάσης καταστράφηκαν (…) και τα ηλεκτρικά καλώδια έπεσαν στον αυτοκινητόδρομο Α17 (Γάνδη-Λιλ) και έχει σταματήσει η κυκλοφορία», πρόσθεσε.

«Τα παρμπρίζ δύο φορτηγών υπέστησαν ζημιές αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Με τις καλύτερες εκτιμήσεις, ο αυτοκινητόδρομος θα παραμείνει κλειστός για τουλάχιστον 3 ώρες», δηλαδή έως τις 21:00 GMT (24:30 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το Elia.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.