Η ιταλική κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας (237 ψήφοι υπέρ, 33 κατά και δυο αποχές) με την οποία εγκρίνεται η δέσμη μέτρων για την απελευθέρωση της αγοράς.

Μεταξύ των άλλων, η δέσμη προβλέπει τη δημιουργία πέντε χιλιάδων νέων φαρμακείων, την δυνατότητα να αποφασίζουν οι δήμοι αν οι άδειες ταξί θα πρέπει να αυξηθούν στις διάφορες πόλεις, τον μηδενισμό του κόστους για την συντήρηση τραπεζικών λογαριασμών για τους συνταξιούχους που δεν ξεπερνούν τα χίλια πεντακόσια ευρώ το μήνα και την δυνατότητα, για τους νέους μέχρι τριάντα πέντε ετών, να ανοίγουν επιχειρήσεις ξοδεύοντας ένα, μόνο, ευρώ.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων, επίσης, που θα δεχθούν να τοποθετήσουν στο ι.χ. τους «μαύρο κουτί» που θα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τυχόν δυστυχήματα, θα πληρώνουν χαμηλότερα ποσά για την ασφάλισή τους .

Οι δε δήμοι και περιφέρειες, θα πρέπει να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο το ύψος των ενοικίων που καταβάλλουν για τα γραφεία και τις έδρες τους.

Οι πολίτες που ζητούν στεγαστικό δάνειο από μια τράπεζα, στο εξής , δεν θα είναι, πλέον, υποχρεωμένοι να ανοίγουν και λογαριασμό στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Τελικώς, δεν κατατέθηκε προς έγκριση το μέτρο που προέβλεπε την υποχρεωτική παρουσίαση αναλυτικής πρόβλεψης εξόδων στον κάθε πελάτη, από τους δικηγόρους.

Το συμβούλιο της Ιταλικής Ένωσης Τραπεζών, Abi, όμως, αμέσως μετά το «πράσινο φως» της γερουσίας, παραιτήθηκε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας ότι «ο νέος νόμος θέτει σε κίνδυνο την ίδια την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται τριακόσιες χιλιάδες τραπεζικοί».

Μετά την γερουσία, θα πρέπει να δοθεί και η οριστική έγκριση της βουλής.