Τουλάχιστον 17 πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στις μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και τους μαχητές της αντιπολίτευσης στην περίμετρο του προαστίου Μπάμπα Αμρ στην πόλη Χομς, στο κέντρο της χώρας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Τουλάχιστον 17 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στα περίχωρα του Μπάμπα Αμρ, το οποίο δέχθηκε επίθεση από τις τακτικές δυνάμεις του στρατού, οι οποίες πραγματοποίησαν έρευνες και συλλήψεις», τονίζει το Παρατηρητήριο, ενώ το καθεστώς ανακοίνωσε την πλήρη κατάληψη του προαστίου, που αποτελούσε το προπύργιο της αντίστασης των αντικαθεστωτικών.

«Ο συριακός στρατός ελέγχει στο σύνολό του το Μπάμπα Αμρ, οι τελευταίοι θύλακοι αντίστασης έχουν εξουδετερωθεί πλήρως», τονίζει από τη Δαμασκό στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας του Άσαντ.

«Οι στρατιώτες έχουν ξεκινήσει τη διανομή τροφίμων στον πληθυσμό, ο οποίος ήταν εγκλωβισμένος και έχει αρχίσει η διακομιδή των τραυματιών», τόνισε η ίδια πηγή, διαβεβαιώνοντας πως οι στρατιώτες αναζητούν επίσης να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους Γάλλους δημοσιογράφους, που μεταξύ τους βρίσκεται και η τραυματισμένη Εντίτ Μπουβιέ.

«Οι αντάρτες βρίσκονται ακόμη στα προάστια Χαμαντίγια και Χαλντίγια και οι επιχειρήσεις θα συνεχισθούν ώστε να εκδιωχθούν» κι από εκεί, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL) συνταγματάρχης Ριάντ Ασάαντ ανακοίνωνε την «τακτική υποχώρηση» των εξεγερμένων δυνάμεων από το Μπάμπα Αμρ.