Άλλο ένα περιστατικό βίας με εμπλεκόμενους αστυνομικούς και πολίτη κατέγραψε η κάμερα που έφεραν τα ίδια τα όργανα της τάξης στις στολές τους, όταν πήγαν να εκτελέσουν εντολή έξωσης μίας 94χρονης γιαγιάς η οποία δεν είχε πληρώσει το ενοίκιό της για το δωμάτιο του οίκου ευγηρίας όπου διέμενε.

Η διεύθυνση του οίκου κατηγόρησε τη Φιτζέραλντ πως αρνείται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά της στο National Church Residences’ Franklin House στη Φλόριντα και κάλεσε την αστυνομία.

Η μαχητική γιαγιά ωστόσο, δύο μέρες πριν τα γενέθλιά της, δεν έδειξε καμία διάθεση να βγει από το δωμάτιο της χωρίς να παλέψει. Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, οι αστυνομικοί έγραψαν στις αναφορές τους πως η Χουανίτα Φιτζέραλντ αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές και να βγει έξω. Τους είπε μάλιστα πως «αν δε με πάρετε σηκωτή, εγώ δε φεύγω από δω».

Στο βίντεο φαίνεται η γιαγιά να μάχεται και τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τη σηκώσουν και εκείνη να ουρλιάζει καθώς, όπως φάνηκε μετά και στις εικόνες, πονούσε από τις λαβές των αστυνομικών.

Η αναφορά συνέχισε λέγοντας πως «στη Χουανίτα Φιτζέραλντ η έξωση είχε γνωστοποιηθεί πολύ πριν εκτελεστεί σήμερα. Όσο βρισκόταν εκεί, ζητήθηκε πολλές φορές από τη Χουανίτα να αποχωρήσει και της είχε γίνει γνωστό πως κάνει παράνομη κατάληψη και πως δε μπορεί να μείνει πια σε αυτό το μέρος».

Αυτό που προξενεί εντύπωση πάντως είναι το πώς δικαιολόγησαν οι αστυνομικοί τους μώλωπες στα χέρια της γυναίκας: «Εσκεμμένα γλίστρησε από την καρέκλα και έπεσε στο πάτωμα».

Τελικά, η ηλικιωμένη βγήκε με τη βία από το κτήριο και μετά με ένα περιπολικό μεταφέρθηκε ως τη φυλακή της κομητείας, ενώ της απαγγέλθηκαν και κατηγορίες.