Το κίνημα του νέου φιλελληνισμού

«Είμαστε όλοι Έλληνες», σε όλο τον κόσμο


ΚΟΣΜΟΣ
10:13
19/02/2012
Το κίνημα του νέου φιλελληνισμού
4
loading

Οι πιέσεις των ευρωπαίων ηγετών προς την Ελλάδα εντείνονται ασφυκτικά. Το ύφος με το οποίο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν την Αθήνα, θυμίζει περισσότερο τη συνομιλία ανάμεσα σε έναν νικητή και έναν ηττημένο, την επομένη ενός πολέμου, παρά μιας διαπραγμάτευση μεταξύ εταίρων.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα, αναπτύσσεται σταθερά ένα κίνημα υποστήριξης της Ελλάδας από πολίτες όλου του κόσμου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από αλληλεγγύη.

Με πρωτεργάτες τα μέλη του Κινήματος της Νάντης, που προτρέπει πολίτες να ζητήσουν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα και σχεδιάζει ταυτόχρονα τη συγκρότηση διεθνούς ομάδας νομικών ώστε να εξετάσουν τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η Ελλάδα, ομάδες πολιτών ενώνουν τις φωνές τους αρθρώνοντας το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες».
Το «Έθνος της Κυριακής» σημειώνει και την κίνηση της γαλλικής εφημερίδα «L’ Humanite» η οποία ζητά την απόσυρση του Μνημονίου και την αντικατάστασή του με ένα σχέδιο σωτηρίας.

Μετά και τη χθεσινή επιτυχημένη κινητοποίηση πολιτών σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, το βέβαιο είναι ότι το κύμα της συμπαράστασης θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar vaggelakos kostas

  ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΜΙΑ ΛΥΚΟΣΥΜΑΞΊΑ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΏΝ ΜΟΝΟΠΩΛΊΩΝ ΠΟΥ ΤΡΏΝΕ ΑΠΌ ΤΗΣ ΣΆΡΚΕΣ ΤΟΝ ΛΑΏΝ Η ΈΞΟΔΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΛΥΚΟΣΥΜΑΞΊΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΤΟΥ ΧΡΈΟΥΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΜΑ ΤΟΝ ΠΛΟΎΣΙΩΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΆΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΉ -Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΝ ΜΕΓΆΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΕΊΝΑΙ ΛΎΣΗ ΣΩΤΗΡΊΑΣ ΤΟΝ LAON

 2. avatar galacticstream

  Eχετε ακούσει όμως τη σουρνουμε εμείς στους ξένους? Α και που είσαι...οποίος θέλει να κάνει αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, πέρνει μόλις 22 χρόνια για να την βγάλει.

 3. avatar ikariotis

  επιτελους καταλαβατε τα ψεμματα που σας ελεγαν για μας...κ το κυριοτερο..οταν το πειραμα <>σε μας θα το εφαρμοσουν και σε σας.....

 4. avatar Garcia

  Αισθάνομαι όμορφα που έχω την υποστήριξη όλου αυτού του κόσμου.
  Αισθάνομαι χάλια που κάποιοι προδότες της ιστορίας με έφτασαν ως Έλληνα να με λυπούνται οι άλλοι.
  Απλά κρίμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει