Στις 20 του μήνα θα παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου του Σπλιτ ο δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ Άντρο Βλάχουσιτς και ο εταίρος του στο συνασπισμό της δημοτικής Αρχής, δημοτικός σύμβουλος Πέρο Βίτσαν. Οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της οικονομικής κακοδιαχείρισης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των αρμόδιων δικαστικών αρχών, ο κ. Βλάχουσιτς κατηγορείται ότι κατά παραβίαση του Καταστατικού του Δήμου του Ντουμπρόβνικ χορήγησε, τον Απρίλιο του 2010, δάνειο ύψους δύο εκατ. κούνα (περίπου 267.000 ευρώ), χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, στον έτερο κατηγορούμενο Πέρο Βίτσαν, η ξενοδοχειακή μονάδα του οποίου Dubrovacko Primorje αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Κατηγορητήριο κατά του δημάρχου του Ντουμπρόβνικ και του δημοτικού συμβούλου εξέδωσε τον Ιούλιο του 2011 το εθνικό γραφείο καταπολέμησης της διαφθοράς USKOK. Το κατηγορητήριο επικύρωσε τον περασμένο Νοέμβριο δικαστήριο του Σπλιτ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.