Διέψευσε οποιαδήποτε συμμετοχή της στις επιθέσεις εναντίον οχημάτων των ισραηλινών πρεσβειών στην Ινδία και τη Γεωργία η Τεχεράνη, απορρίπτοντας τις κατηγορίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως δήλωσαν υψηλόβαθμοι ιρανοί αξιωματούχοι.

«Το Ιράν καταδικάζει οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση και απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα αναληθή σχόλια του ισραηλινού αξιωματούχου» δήλωσε ο ιρανός πρεσβευτής στο Νέο Δελχί Μεχντί Ναμπιζαντέχ, σύμφωνα με το Irna. «Αυτές οι κατηγορίες είναι αναληθείς και ψευδείς, όπως τις προηγούμενες φορές».

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ ότι «απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του σιωνιστικού καθεστώτος που είναι μέρος ενός πολέμου προπαγάνδας».

«Το ίδιο το σιωνιστικό καθεστώς βασίζεται στην κρατική τρομοκρατία και την κατοχή» πρόσθεσε ο Μεχμανπαράστ.

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα εναντίον μελών του διπλωματικού προσωπικού των πρεσβειών του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι. Ο Νετανιάχου απέδωσε στο Ιράν την ευθύνη για τις επιθέσεις.