Μια εγκυμονούσα μητέρα έμελλε να ζήσει μια περιπέτεια από αυτές που αφήνουν σημάδια.

Την ώρα που γεννούσε λοιπόν το μωρό της, η 22χρονη Shannon Everett γύρισε και είπε στη μητέρα της Nicola και τον αρραβωνιαστικό της Ioan ότι τους αγαπούσε.

Και μετά άρχισε να αιμορραγεί ακατάσχετα και η καρδιά της σταμάτησε. Η κοπέλα έπαθε εμβολή αμνιακού υγρού, μια πολύ σπάνια επιπλοκή της κύησης, και γέννησε τον γιο της τον Σεπτέμβριο αναίσθητη. Ή μάλλον νεκρή, καθώς η καρδιά της είχε σταματήσει να χτυπά.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και την κράτησαν σε κατάσταση κώματος για δύο εβδομάδες, προκειμένου να της σώσουν τη ζωή. Και παρά το γεγονός ότι όλοι χάρηκαν όταν την είδαν να ξυπνά, ανακάλυψαν έντρομοι πως η κοπέλα πίστευε πως ήταν ένα 13χρονο κορίτσι! Και δεν είχε φυσικά καμία ανάμνηση από τη ζωή της, όπως ότι είχε αρραβωνιαστικό και δύο παιδιά.

Σήμερα, έπειτα από έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο, αναρρώνει στο σπίτι της μητέρας της στη Νότια Ουαλία, καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και σχεδόν τυφλή. «Πήγαμε στο νοσοκομείο εκείνη τη μέρα του Σεπτεμβρίου και περιμέναμε να γυρίσουμε στο σπίτι με ένα νέο μωρό, αλλά είναι σαν να έχουμε κι άλλο παιδί τώρα, γιατί η Shannon χρειάζεται πολλή φροντίδα», λέει η μητέρα της.

shutterstock526156258

«Είναι σαν να έχει ξεχάσει όλη της τη ζωή», καταλήγει. Η κοπέλα επέστρεψε ωστόσο από τον άλλο κόσμο έπειτα από το αστρονομικό νούμερο των 68 λεπτών, καθώς οι γιατροί αρνούνταν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Είχαν ενημερώσει βέβαια την οικογένεια πως η Shannon θα μπορούσε να είχε πάθει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και οι φόβοι τους δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

«Συνεχίζει να με φωνάζει “μανούλα” και όταν τη ρωτάμε πού μένει, μας λέει τη διεύθυνση του σπιτιού που ζούσαμε όταν ήταν στα 13 της. Δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο αρραβωνιαστικός της και δεν μας πιστεύει όταν της λέμε ότι έχει δύο παιδιά. Είναι σαν να έχει επιστρέψει στην εφηβεία της», εξομολογείται η Nicola.

Όσο για τον σύντροφό της Ioan, της φέρνει συνεχώς βίντεο με την τρίχρονη κόρη τους μπας και θυμηθεί κάτι. Με το μωρό της δεν μπορεί να δεθεί συναισθηματικά, λέει ο πατέρας, γιατί δεν αποδέχεται πως είναι δικό της…