Προσέλαβε η CIA τη γυναίκα του JFK για να τον βγάλει από τη μέση;

Στην επέτειο της δολοφονίας του 35ου προέδρου πριν από 54 χρόνια (σαν χθες 22 Νοεμβρίου 1963) μια νέα θεωρία ξαναδιαβάζει λοιπόν το υλικό και βλέπει «κάτι μεταλλικό» στο χέρι της Τζάκι μέσα στην προεδρική λιμουζίνα.

Παρά το γεγονός ότι ο 24χρονος πρώην πεζοναύτης Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ παραδέχτηκε πως πυροβόλησε τον πρόεδρο δύο φορές από τον έκτο όροφο, ένας επαγγελματίας ελεύθερος σκοπευτής είχε αποπειραθεί να κάνει το ίδιο στην αναπαράσταση αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Αλλά και η ίδια η Επιτροπή Γουόρεν που ανέλαβε να διαλευκάνει τη δολοφονία που άλλαξε τον κόσμο άφησε περισσότερα ερωτήματα αναπάντητα απ’ όσα απάντησε τελικά.

antoynkrend2

Θα μπορούσε όμως να ήταν η Τζάκι αυτή που έριξε τη θανάσιμη σφαίρα στον λαιμό του Κένεντι εκείνο το ηλιόλουστο φθινοπωρινό πρωινό του 1963;

Ναι, αν πιστέψουμε τον δρ James Fetzer, συγγραφέα του βιβλίου «Murder In Dealey Plaza», ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος πως ο πρόεδρος πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, σχεδόν εξ επαφής. Ο Fetzer δεν κατονομάζει ευθέως την Τζάκι, η ανάλυσή του τη φωτογραφίζει ωστόσο πέραν αμφιβολίας.

Ο ερευνητής υποδεικνύει την περιβόητη ακτινογραφία της ιατροδικαστικής έκθεσης, που υποδείκνυε πως ο πρόεδρος είχε χτυπηθεί από πίσω, την ίδια ώρα που περισσότεροι από 40 μάρτυρες ανέφεραν πως ο Κένεντι έφερε ένα μεγάλο τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, έχοντας πυροβοληθεί προφανώς από μπροστά.

Αλλά και ο επίσης ερευνητής και συγγραφέας δρ Jim Marrs, το βιβλίο του οποίου «Crossfire» ήταν η βάση της ταινίας του Όλιβερ Στόουν για τον JFK, συμφωνεί με τον Fetzer: «Ο Κένεντι πυροβολήθηκε από μπροστά και όχι από πίσω».

antoynkrend1

Όλοι, ακόμα και η επίσημη κρατική γραμμή, αντλούν εξάλλου τα πορίσματά τους από το περιβόητο «Zapruder film», το οποίο τράβηξε ο έμπορος γυναικείων ενδυμάτων του Ντάλας, Abraham Zapruder, στην Dealey Plaza τη στιγμή που περνά η προεδρική αυτοκινητοπομπή. Οι αρχές είχαν κατασχέσει αμέσως το βίντεο και δεν άφησαν κανέναν να το δει παρά από το 1975 και μετά. Όταν δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα, όπως έχουν αποδείξει τόσες και τόσες αναλύσεις, ήταν ξεκάθαρα «πειραγμένο», ειδικά σε ό,τι αφορούσε στη συμπεριφορά της Τζάκι.

Στο φιλμάκι, όταν μπαίνει στο πλάνο η αυτοκινητοπομπή, ο Κένεντι εμφανίζεται να έχει κάτι, σαν να μην μπορεί να αναπνεύσει. Η Τζάκι μετακινείται μπροστά στο κάθισμά της και μετά γυρνά σε γωνία 90 μοιρών για να αντικρίσει τον σύζυγό της. Οι συνωμοσιολόγοι εντοπίζουν εδώ το όλο πράγμα, λέγοντας πως η Τζάκι σκύβει προς τον άντρα της και σηκώνει το χέρι της προς τον λαιμό του, όταν ακούγεται ο πυροβολισμός και όλα τελειώνουν.

Και τότε η Τζάκι, υποδεικνύουν οι συνωμοσιολόγοι, αντί να σκύψει και να καλυφθεί από τα πυρά, γονατίζει στο κάθισμά της και σκαρφαλώνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όταν και μπορούμε να δούμε αυτό το «κάτι μεταλλικό» να εμφανίζεται στο χέρι της…

Γιατί να θέλει όμως να σκοτώσει τον Κένεντι; Για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις ή μήπως για εκείνο το φλογερό ειδύλλιο με τη Μέριλιν;