Μοιάζει σαν να έχει βγει από ανεκδιήγητη ταινία δράσης, κι όμως είναι αλήθεια. Και μάλιστα τραγική πραγματικότητα.

Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου, αστυνομικοί τα έβαλαν με αστυνομικούς σε μια ολομέτωπη σύρραξη των δυνάμεων του νόμου!

Το περιστατικό προκάλεσε τόσα ερωτήματα που η ίδια η Αστυνομία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει εσωτερική έρευνα σε δύο τμήματά της. Όλα συνέβησαν στο κακόφημο ανατολικό τμήμα της πόλης, εκεί όπου οργιάζει το έγκλημα και η διακίνηση ναρκωτικών.

Το Ντιτρόιτ ήταν εξάλλου για χρόνια ο βασιλιάς του αμερικανικού εγκλήματος, η «πρωτεύουσα των φόνων», όπως την έλεγαν για τον υψηλότατο δείκτη ανθρωποκτονιών της.

AP_954510804193

Στην πρόσφατη επιχείρηση, δύο μυστικοί αστυνομικοί του 12ου Τμήματος είχαν μεταμορφωθεί σε διακινητές ναρκωτικών ώστε να εξαρθρώσουν μια σπείρα που λυμαινόταν μια γειτονιά. Τα δύο τμήματα δεν επικοινώνησαν όμως μεταξύ τους, κι έτσι αστυνομικοί του 11ου Τμήματος τους εντόπισαν στον δρόμο και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Το πράγμα έγινε όμως χειρότερο, καθώς ένα επίλεκτο σώμα του 12ου Τμήματος εμφανίστηκε στην περιοχή για να προστατεύσει τους δύο αστυνομικούς του. Και τότε έλαβε χώρα το παράξενο γεγονός: αντί να επικεντρώσουν τα πυρά τους στους κακοποιούς, τα δύο τμήματα γύρισαν τα πιστόλια τους το ένα κατά του άλλου! Αφήνοντας τους υπόπτους να τους παρακολουθούν αποσβολωμένοι.

Το πιστολίδι μετατράπηκε μάλιστα σε μπουνίδι και ένας αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το «Fox News». Η αστυνομία ερευνά πλέον το περίεργο γεγονός και θα αποφανθεί με τον χρόνο.

Το έγκλημα κερδίζει στο Ντιτρόιτ ίσως γιατί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους τα όργανα του νόμου…