Κινδυνεύει η ζωή ενός παλαιστίνιου κρατούμενου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και 55 μέρες και αρνείται να δεχθεί ιατρική περίθαλψη, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι κρατείται στο Ισραήλ χωρίς να έχει δικαστεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Ο 33χρονος Χαντέρ Αντνάν, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ, αρνείται να φάει από τα μέσα Δεκεμβρίου, λίγο μετά τη σύλληψή του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ πίνει μόνο υγρά.

«Δεν είναι σε καλή κατάσταση. Οι άνθρωποι που κάνουν απεργία πείνας για περισσότερες από 50 ημέρες είναι σε πραγματικό κίνδυνο. Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι» δήλωσε η Γιαέλ Σαβίτ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου Sieff στη βόρεια πόλη Σαφέντ, όπου ο Αντνάν έχει μεταφερθεί.

«Αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε περίθαλψη. Δεν έχει συμφωνήσει να δεχθεί θεραπεία που χορηγείται ενδοφλέβια» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πρόκειται για την πιο μακρά σε διάρκεια απεργία πείνας από παλαιστίνιο κρατούμενο, ενώ υπογραμμίζουν ότι αν πεθάνει αναμένονται μεγάλες διαμαρτυρίες στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σύζυγος του, Ράντα, διαψεύδει τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι ο Αντνάν είναι ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ. Σύμφωνα με την ίδια ο Αντνάν έχει χάσει 35 κιλά, τα μαλλιά του έχουν πέσει και γύρω από το στόμα του έχει πληγές.