Θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεων για τον «εγωισμό» και την «άγνοια» του γιου του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε ένα μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου στο Twitter, στο οποίο ο ίδιος, με την ευκαιρία της γιορτής του Χάλογουιν, ανέφερε ότι προσπαθεί να διδάξει την κόρη του τι είναι ο «σοσιαλισμός».

«Απόψε θα πάρω τις μισές από τις καραμέλες της Κλόι και θα τις δώσω σε ένα παιδί που έμεινε στο σπίτι του. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να της μάθω τον σοσιαλισμό», έγραψε ο πρωτότοκος γιος του Τραμπ, αναρτώντας και μια φωτογραφία της κόρης του που κρατάει ένα καλαθάκι γεμάτο με γλυκίσματα.

soc

Την Τρίτη οι Αμερικανοί γιόρταζαν το Χάλογουιν. Κατά παράδοση, μόλις πέσει η νύχτα τα μικρά παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ζητούν «κέρασμα».

Η ανάρτηση του Τραμπ τζούνιορ προκάλεσε αμέσως σωρεία αντιδράσεων και σχολίων.

«Σοβαρά; Η κόρη σας δεν έχει ήδη αρκετά; Κάποιοι από εμάς αυτό το αποκαλούμε μοίρασμα. Κάποιοι από εμάς πήγαν και είπαν «φάρσα ή φίλεμα» κρατώντας ένα κουτί δωρεών της Unicef», σχολίασε η Πάντμα Λάκσμι, πρώην μανεκέν με καταγωγή από την Ινδία που παρουσίαζε την εκπομπή μαγειρικής Top Chef.

«Θα έπρεπε να της υποσχεθείτε γλυκά και να μην της δώσετε τίποτα. Ποτέ δεν είναι αργά για να της διδάξετε τον οργανισμό Τραμπ», τον συμβούλευσε ο δημοσιογράφος Άνταμ Γουάινστιν. Ο δημοσιογράφος αναφερόταν σε μια διαμάχη σχετική με την υπόσχεση που είχε δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ στην οικογένεια ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν ότι θα τους έδινε μια επιταγή ύψους 25.000 δολαρίων – αλλά αυτή η δέσμευση έμεινε για πολύ καιρό νεκρό γράμμα.

Ο χρήστης @Bearpigman υπενθύμισε στον Τραμπ τζούνιορ ότι «ο σοσιαλισμός είναι κατ’ αρχάς ότι (σ.σ. η κόρη του) έλαβε δωρεάν τα γλυκίσματα. Αν της πάρετε τα μισά για λόγους που εκείνη δεν καταλαβαίνει, τότε αυτό είναι καπιταλισμός».

«Γλυκιά μου, βλέπεις τα γλυκά που απέκτησες δωρεάν; Μην τα μοιραστείς με κανέναν. Αυτό κάνουν οι Τραμπ. Είμαστε εγωιστές», σχολίασε μια γυναίκα, η @Trisha_Bateman, τονίζοντας κατόπιν, με κεφαλαία γράμματα: «Τα γλυκά του Χάλογουιν είναι δωρεάν και οι άνθρωποι τα μοιράζουν δωρεάν».

«ΔΩΡΕΑΝ;», της απάντησε ένας υποστηρικτής του προέδρου, ο @OneNation0. «Πλήρωσα έξι δολάρια για το σακουλάκι και αυτός είναι το πρόβλημα μ’ εσάς τους Δημοκρατικούς, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ότι όλα είναι ΔΩΡΕΑΝ».