Αρκετές είναι οι ιστορίες ηρωισμού που έρχονται στην επιφάνεια από το απίστευτης βιαιότητας μακελειό με τους 59 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες στο φεστιβάλ κάουντρι στο Λας Βέγκας.

Ο βετεράνος πεζοναύτης Τέιλορ Γουίνστον μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς βρήκε ένα ασφαλές σημείο ώστε να προστατευθεί από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή αλλά δεν έφυγε από το χώρο του φεστιβάλ. Όπως δήλωσε στο CBS news ανέλαβε γρήγορα δράση καθώς έβλεπε γύρω του ανθρώπους να πέφτουν νεκροί ή τραυματίες.

«Όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί κολλήσαμε σε έναν προστατευτικό φράχτη. Βοήθησα αρκετούς να ανέβουν και να γλυτώσουν. Ήταν μία εμπόλεμη κατάσταση μόνο που δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε», είπε ο 29χρονος. Στη συνέχεια όμως κάπως έπρεπε να μεταφερθούν οι τραυματίες που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Γουίνστον δήλωσε πως «σε ένα χωράφι δίπλα υπήρχαν αρκετά φορτηγάκια. Είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και να δω αν κάποιο θα είχε πάνω τα κλειδιά ώστε να το… κλέψω. Και ήμουν τυχερός. Ένας οδηγός είχε αφήσει τα κλειδιά στη μηχανή. Το πήρα και άρχισα να μαζεύω τραυματίες ώστε να τους πάω στο νοσοκομείο». Συμπληρώνοντας ο βετεράνος ανέφερε πως «έκανα αρκετά δρομολόγια. Μετέφερα 20 με 30 άτομα. Το αίμα ήταν πάρα πολύ και παντού».