«Η Τερέζα Μέι έχασε το στοίχημα της» τιτλοφορείται το κεντρικό ρεπορτάζ της γαλλόφωνης εφημερίδας του Βελγίου, «Le Soir».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας των Συντηρητικών και στο ανοιχτό αίτημα των αντιπάλων της Εργατικών να παραιτηθεί η νυν πρωθυπουργός. Η εφημερίδα δημοσιεύει και το προφίλ της Τ. Μέι, κάνοντας λόγο για μια «Θάτσερ, αλλά από πιο μαλακό μέταλλο».

Το κείμενο σκιαγραφεί την πορεία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, ξεκινώντας από το συμπέρασμα ότι στόχος της, με αυτές τις εκλογές, δεν ήταν άλλος από το να ενισχύσει την πλειοψηφία της στη Βουλή και επομένως τη διαπραγματευτική της θέση ενόψει Brexit. «Όμως το τέλος της εκστρατείας δεν ήταν εύκολο για εκείνη» σημειώνει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το χαστούκι των Βρετανών στην Τερέζα Μέι». «Σήμερα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση» τιτλοφορείται το αντίστοιχο ρεπορτάζ της εφημερίδας La Libre, το οποίο υποστηρίζει ότι παρά την επικράτηση των Συντηρητικών, η θέση της επικεφαλής της χώρας «τίθεται υπό αμφισβήτηση», όπως και το σχέδιό της για το Brexit που υποστήριξε τους τελευταίους εννέα μήνες.

Η γαλλόφωνη, οικονομική εφημερίδα «L’Echo» από την πλευρά της, κάνει λόγο για «αποτυχία της πρωθυπουργού» στον κεντρικό ρεπορτάζ της για τις βρετανικές εκλογές, ενώ δημοσιεύει, επίσης, ξεχωριστό ρεπορτάζ για την «πτώση» της στερλίνας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.