«Η Κύπρος θα είναι εγκαίρως έτοιμη να αντιμετωπίσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.

O κ. Κασουλίδης , ο οποίος ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε ότι ειδική ομάδα του υπουργείου Εξωτερικών έχει ήδη προχωρήσει σε ένα πρώτο γύρο διαβουλεύσεων με τα άλλα υπουργεία.

Όσον αφορά τις βρετανικές βάσεις, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι συμφωνήθηκε με την ΕΕ πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι υπό την αιγίδα της, αλλά, η ουσία της διαπραγμάτευσης θα γίνει διμερώς μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της κυπριακής κυβέρνησης εξαιτίας της εξειδίκευσης του θέματος.

«Στόχος είναι η διασφάλιση της συνέχισης του πρωτοκόλλου 3 υπό άλλη μορφή, ώστε με νομική βεβαιότητα οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση όλοι Ευρωπαίοι πολίτες, που θα κατοικούν ή θα εργάζονται στις περιοχές των βρετανικών βάσεων θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας», επεσήμανε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.