Χωρίς βίζα την Ε.Ε. οι πολίτες της Γεωργίας

Αβραμόπουλος: Η χώρα αποτελεί παράδειγμα προόδου και μεταρρυθμίσεων


ΚΟΣΜΟΣ
18:57
27/02/2017
Χωρίς βίζα την Ε.Ε. οι πολίτες της Γεωργίας
8
loading

«Σύντομα θα ολοκληρωθούν επισήμως οι διοικητικές διαδικασίες που απομένουν και οι πολίτες της Γεωργίας, που θα κατέχουν βιομετρικό διαβατήριο, θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς υποχρέωση θεώρησης στη ζώνη Σένγκεν», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Giorgi Kvirikashvili, σχετικά με την υιοθέτηση από το Συμβούλιο της πρότασης της Επιτροπής για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων (visa liberalization) για τους πολίτες της Γεωργίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, το Συμβούλιο προχώρησε στην απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους πολίτες της Γεωργίας, ύστερα από πρόταση της Επιτροπής και μετά τη σύμφωνη ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών των πολιτών και των αρχών της Γεωργίας από το 2012. Με σκληρή και αποτελεσματική δουλειά επιτεύχθηκε απτή πρόοδος σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση όλων των κριτηρίων σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για την Απελευθέρωση των Θεωρήσεων, σε όλους τους σχετικούς τομείς: τη διαχείριση των συνόρων, την πολιτική ασύλου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, τη βελτίωση της προστασίας των δεδομένων.

Τον Δεκέμβριο του 2015, η Επιτροπή συμπέρανε στην τελευταία έκθεσή της ότι η Γεωργία έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα. Έχουν γίνει επίσης πολλά και από την πλευρά των Κρατών Μελών κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας, και θα ήθελα να τους εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την προσήλωση και τις προσπάθειές τους».

Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «η Γεωργία αποτελεί παράδειγμα προόδου και μεταρρυθμίσεων και αυτό την φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη. Η ΕΕ θα καλωσορίσει τους Γεωργιανούς πολίτες που σύντομα θα έρθουν για να επισκεφθούν φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους, για πολιτιστικά ή αθλητικά γεγονότα, επαγγελματικές συναντήσεις, δημοσιογραφικές καλύψεις, μικρής διάρκειας σπουδές και εκπαίδευση.

Η σημερινή ιστορική απόφαση θα διευκολύνει περαιτέρω την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της ΕΕ και της Γεωργίας».

Και κατέληξε: «Η θέληση της Γεωργίας να έρθει πιο κοντά και μια μέρα να γίνει μέλος της ΕΕ – γιατί είναι ένα ευρωπαϊκό έθνος από την αρχή της ιστορίας του- μας υπενθυμίζει τη σημασία της συμμετοχής σε μια Ένωση ειρήνης, σταθερότητας, ανεκτικότητας, αλληλεγγύης και ευημερίας».

Χαιρετίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Την επιτυχή ολοκλήρωση σήμερα των διαδικασιών για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου βραχείας διαμονής στο χώρο Schengen για τους υπηκόους της Γεωργίας χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα» όπως τόνισε το ΥΠΕΞ «υποστήριξε εμπράκτως όλα τα τελευταία χρόνια το αίτημα και τις προσπάθειες της Γεωργίας, με την πεποίθηση ότι η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Γεωργίας, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των Γεωργιανών τουριστών που θα επισκέπτονται την Ευρώπη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ελεύθερος σκοπευτής

  Μένουμε Ευρώπη....

 2. avatar jtheo

  ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.
  ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ?

 3. avatar Χαχα

  Αντι να τους απαγορέψουν τελειως την είσοδο στην Ευρώπη τους ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μπορούν να κάνουν ολες τις \" δουλειές \" τους με την ευρωπαϊκή βούλα.

 4. avatar αραμπαντα

  Θα γεμισει κλεφτες και φονιαδες η ευρωπη.

 5. avatar φιλελληνας

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΘΕ ΤΡΙΠΛΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΓΙΛΕΚΑ Ο ΧΑΜΑΙΛΕΟΝ.... ΜΗΤΣΟΣ...ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ...ΜΕΓΑΛΗ ....ΕΠΙΤΥΧΙΑ....ΜΗΤΣΟ ΣΕ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΣΑΙ....ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΥΣ [...] ΘΑ ΕΙΣΟΥΝ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΣ Α\'Ι\' ΑΓΥΡΙΣΤΟ ...[...]..

 6. avatar ΤΣΙΠΡΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ !

  Ετοιμαστειτε !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!! Θα φαμε καλα αδερφια ! Διπλοκλειδωστε !

 7. avatar Charlesx

  Ο νούμερο ένα παρλαπιπας της χώρας και τώρα της Ευρώπης. Οι χειρότεροι εγκληματίες αν ρωτήσεις αστυνομικό θα σου πουν ότι είναι οι Γεωργιανοί. Είναι αδίστακτοι. Αστούς αφήσουμε λοιπόν να μπαινοβγαίνουν και αυτοί ελεύθερα μαζί με όλους τους άλλους που έχουν κάνει την καθημερινότητα μας εφιάλτη.

  1. avatar Stateless

   \"Οι χειρότεροι εγκληματίες αν ρωτήσεις αστυνομικό θα σου πουν ότι είναι οι Γεωργιανοί. Είναι αδίστακτοι\"
   Πιθανότατα επειδή είναι χριστιανοί ορθόδοξοι! Κάποια άλλη διαφορά από τις άλλες ΕΕ χώρες δεν βρίσκω!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει