Την έγκριση οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία, οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, χαιρέτισε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο Βεστερβέλε μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του στη Φραγκφούρτη σημείωσε ότι η έγκριση των μέτρων αυτών είναι μια «σημαντική συμβολή στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη».

«Η Ιταλία δείχνει έτσι καθαρά ότι πρέπει να ενεργούμε πάντα με στόχο τη μεγαλύτερη σταθερότητα», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πρώην πρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, για τις καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γερμανία.

Ο Βεστερβέλε εξέφρασε την ελπίδα ότι οι καλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες θα μπορέσουν να συνεχιστούν με τη νέα ιταλική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά την έγκριση από την ιταλική Βουλή των οικονομικών μέτρων που έχει ζητήσει η ΕΕ και τα οποία αναμένεται να καθησυχάσουν τις αγορές.