Νέες διαστάσεις στην υπόθεση με το τραγικό τέλος του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, δίνει βραζιλιάνικη εφημερίδα που επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως γράφει η εφημερίδα O Globo, η αστυνομία υποπτεύεται πως ο πρέσβης υπήρξα θύμα εγκλήματος πάθους. Προσθέτει μάλιστα πως ο 59χρονος διπλωμάτης σκοτώθηκε στο σπίτι του στο Nova Iguaçu και στη συνέχεια μεταφέρθηκε η σορός του στο νοικιασμένο αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε απανθρακωμένο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κηλίδες αίματος βρέθηκαν σε καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε ο πρέσβης με τη σύζυγό του και οι ερευνητές εκτιμούν πως από εκεί η μεταφορά της σορού του έγινε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σημειώνεται πως, όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, για κατάθεση κλήθηκε ένας αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας, ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Μέχρι στιγμής, από την αστυνομία δεν έχει διευκρινιστεί πώς και εάν εμπλέκεται στην υπόθεση, ωστόσο τα ΜΜΕ τον συνδέουν με τη σύζυγο του πρέσβη, με την οποία φέρεται να διατηρούσε δεσμό. Και η Βραζιλιάνα σύζυγος του πρέσβη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει.

Ο Έλληνας πρέσβης αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα.