Ο Φετουλάχ Γκιουλέν «είναι σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος» από την δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Καταδικάζω με τον εντονότερο τρόπο αυτήν την αποκρουστική τρομοκρατική πράξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας.

«Καμία τρομοκρατική πράξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όποιοι και αν είναι οι δράστες και τα κίνητρά τους», αναφέρει.

«Ο τουρκικός λαός και ο κόσμος περιμένουν από την κυβέρνηση μία έρευνα για τις συνθήκες αυτού του γεγονότος, την αναγνώριση αυτών που οδήγησαν τον δράστη και την διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε μία τέτοια επίθεση να μη επαναληφθεί στο μέλλον», προσθέτει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκετσέκ έγραψε χθες τον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο δράστης είναι πιθανόν να συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Η υπόθεση αυτή δεν έχει διατυπωθεί από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα είχε στόχο να βλάψει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά τόνισε ότι οι δύο χώρες δεν θα επιτρέψουν να συμβεί αυτό.

Μιλώντας από τη Μόσχα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι τούρκοι και ρώσοι ειδικοί θα συνεργαστούν προκειμένου να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες της υπόθεσης και ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί μεταξύ των δύο χωρών για μια πολιτική λύση στη Συρία όπως και σε άλλους τομείς.