Η εικονιζόμενη Alison Teal από τη Χαβάη πήρε τη ροζ σανίδα της και κατέβηκε 150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης για να σερφάρει με περίπου έξι εκατομμύρια σκελετούς, στις κατακόμβες του Παρισιού.

Η 30χρονη, όπως γράφει η Daily Mail, πιστεύεται πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που ολοκλήρωσε την «αποστολή» αυτή, που έγινε στις 13 Οκτωβρίου, κι έφτασε σε απαγορευμένα σημεία στον θεωρούμενο μεγαλύτερο τάφο του κόσμου.

«Μεγάλωσα ακούγοντας από τον πατέρα μου ιστορίες για τις κατακόμβες. Όταν κατεβήκαμε από εκείνο το μυστικό πέρασμα ήταν σαν… Τζέιμς Μποντ. Οι σπηλιές γίνονταν ολοένα και στενότερες και τελικά μπουσουλούσαμε για να περάσουμε. Ήταν ασφυκτικά, το οξυγόνο ήταν οριακό και δεν μπορούσες να δεις καλά».

Αφού έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες, η Alison και η ομάδα της συνειδητοποίησαν πως το επίπεδο του νερού είχε ανέβει.

«Μετά τις φωτογραφίες με τη σανίδα διαπιστώσαμε πως δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε από το δρόμο που είχαμε κατέβει. Έπρεπε να περάσουμε από το νερό προς την άλλη πλευρά για να βγούμε», περιγράφει. «Εν τέλει έπρεπε να κολυμπήσουμε και μόνο ένα κενό στο πάνω μέρος μας επέτρεπε να αναπνέουμε. Ήταν τρομακτικό, σταμάτησα να βιντεοσκοπώ, ήταν πλέον θέμα επιβίωσης. Στο τέλος τρέμαμε».

Η Alison είχε ως οδηγούς ειδικούς σπηλαιολόγους και προειδοποίησε να μην επιχειρήσουν άλλοι αυτή τη δοκιμασία εκτός κι αν πρόκειται για survival expert.

Η ίδια είχε προετοιμαστεί πολύ για την αποστολή της. Άλλωστε μεγάλωσε με την περιπέτεια στο αίμα της, ακολουθώντας τον πατέρα της, που ήταν φωτογράφος, σε περισσότερες από 40 χώρες τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Η εκπαίδευση της γινόταν όπου έμενε και σχολική τάξη είδε για πρώτη φορά μετά τα επτά της χρόνια.

hgasdya8 hgasdya7 hgasdya6 hgasdya5 hgasdya4 hgasdya1 hgasdya3 hgasdya2