Πώς «βλέπουν» τον κόσμο οι τυφλοί φωτογράφοι

Κι όμως δεν χρειάζεται απαραίτητα καλή όραση για μια καλή φωτογραφία...


ΚΟΣΜΟΣ
12:01
22/09/2016
Πώς «βλέπουν» τον κόσμο οι τυφλοί φωτογράφοι
loading

Μα πώς το κάνουν; Αυτή η απορία γεννιέται στον καθένα όταν μαθαίνει ότι οι φωτογραφίες  έχουν τραβηχτεί από τυφλούς ανθρώπους.

Εξαρτάται από το είδος της φωτογραφίας, από τις συνθήκες, από τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας, από τον σκοπό που μπορεί να εξυπηρετεί μία φωτογραφία, εξηγούν στο βιβλίο τους «The Blind Photographer» οι Mel Gooding και Julian Rothenstein, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του CNN.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα καλή όραση για μια καλή φωτογραφία. Χρειάζεται ψυχή, ένα συναίσθημα, ένα άγγιγμα, μία μυρωδιά, λένε.

Και συνεχίζουν: Ένας φωτογράφος, είτε έχει καλή όραση, είτε όχι, τη στιγμή που πατάει το κλικ δεν ξέρει πώς θα βγει η φωτογραφία. Ο τυφλός φωτογράφος, όπως ο κάθε φωτογράφος, έχει στο μυαλό του τι θέλει να πετύχει μέσα από μία φωτογραφία. Τραβάει φωτογραφίες ακριβώς όπως και κάθε άλλος φωτογράφος. Έχει στο χέρι του μία κάμερα, έχει την επιθυμία και την ψυχή να νιώσει όλα όσα δεν μπορεί να δει καλά και ο φακός στρέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

photographers2 photographers3 photographers4 photographers5 photographers6 photographers7 photographers1

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει