Έμοιαζε σαν μια ευάλωτη γιαγιά, μια συνταξιούχος- ιδανικό κι εύκολο θύμα για σπείρα νεαρών που έκλεβαν ηλικιωμένους στο Λίβερπουλ.

Αλλά οι τρεις νεαροί δεν ήξεραν πού έμπλεκαν όταν τα έβαζαν με την 77χρονη Winifred Peel.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 19χρονος Felix Stoica και οι δύο συνεργοί του επιχείρησαν να κλέψουν την ηλικιωμένη ενώ βρισκόταν μπροστά στο ΑΤΜ και μόλις εκείνη έβαλε την κάρτα της εκείνοι πάτησαν το κουμπί για ανάληψη 200 λιρών.

Η 77χρονη όμως αντέδρασε άμεσα, άρπαξε τον Stoica και του κοπάνησε το κεφάλι ξανά και ξανά πάνω στο μηχάνημα!

Οι νεαροί δεν γνώριζαν φυσικά πως η Winifred ασκείται στο γυμναστήριο τέσσερις φορές την εβδομάδα, σηκώνοντας και βάρη. Κατάφεραν να διαφύγουν με τα λεφτά της κι εκείνη μπήκε μέσα στην τράπεζα περιμένοντας την αστυνομία.

«Του χτύπησα το κεφάλι στο μηχάνημα όσο πιο δυνατά μπορούσα τρεις φορές. Άρχισε να φωνάζει στα ρουμάνικα, προφανώς αυτό ήταν το τελευταίο που περίμενε να του συμβεί. Εγώ σκεφτόμουν ‘δεν θα πάρεις τα λεφτά μου, νεαρέ’. Πέρασε ώρα για να καταλάβω τι είχα κάνει κι άρχισα να τρέμω. Κι αν είχε μαχαίρι; Μπορεί να μην ήμουν εδώ σήμερα…», αφηγήθηκε η 77χρονη στην εφημερίδα.

Το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας της τράπεζας όμως οδήγησε στη σύλληψη των τριών νεαρών, μια εβδομάδα αργότερα, στο Μπλάκπουλ. Ο Stoica, μαζί με τους Ρiper Dumitru και Florin Geblescu, όλοι κάτοικοι Μάντσεστερ, ομολόγησαν την ενοχή τους για την κλοπή. Δικαστήριο του Λίβερπουλ επέβαλε δύο χρόνια σε αναμορφωτήριο στον Stoica, 18 μήνες στον Geblescu και οκτώ στον Dumitru. Ο πρώτος είναι 19 χρονών και οι άλλοι δύο 18.

Ο Stoica είχε ήδη πολλές προηγούμενες καταδίκες για κλοπές ενώ οι άλλοι δύο είχαν καθαρό μητρώο.

gran