Οι γυναίκες των αμερικανών προέδρων έχουν τον τίτλο «πρώτη κυρία» της Αμερικής, όμως δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει σύντομα, εάν το αξίωμα κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον. Σε μια τέτοια περίπτωση, ερώτημα αποτελεί πώς θα προσφωνείται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και σύζυγος της Χίλαρι, Μπιλ Κλίντον.

Απάντηση στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει το ABC news. Όπως αναφέρεται, από τη στιγμή που δεν υπήρξε ποτέ άντρας σύζυγος γυναίκας προέδρου, ο επίσημος τίτλος για το ρόλο του συζύγου είναι «πρώτος κύριος» (first gentleman) το οποίο έγινε hashtag στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μπιλ Κλίντον στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.

Αλλά ίσως να μην είναι τόσο απλό, μιας και ο Μπιλ Κλίντον υπήρξε και εκείνος ένοικος του Λευκού Οίκου. «Πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αποκαλούμε τον άντρα σύζυγο μιας γυναίκας προέδρου», είχε συμφωνήσει η Χίλαρι σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Jimmy Kimmel Live τον περασμένο Νοέμβριο. «Τώρα, είναι πιο πολύπλοκο γιατί ο κόσμος τον αποκαλεί ακόμα ‘κύριε πρόεδρε’. Οπότε, πρέπει να το σκεφτούμε περαιτέρω», πρόσθεσε.

Πάντως, μόλις πρόσφατα η 68χρονη πολιτικός είχε μάλλον συμβιβαστεί με το «πρώτος κύριος»:

«Έχω ήδη πει στον σύζυγό μου ότι αν είμαι τόσο τυχερή για να γίνω πρόεδρος και θα είναι πρώτος κύριος, περιμένω από εκείνον να πηγαίνει στη δουλειά και να φροντίζει για την αύξηση του εισοδήματος», είχε πει σε μια εκδήλωση για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς της στο Κεντάκι.

Όσο για τον άμεσα ενδιαφερόμενο, ο ίδιος μάλλον ανυπομονεί να γίνει ο «πρώτος κύριος» των ΗΠΑ όπως είχε δηλώσει σε ένα event στο Inglewood της Καλιφόρνια τον περασμένο Ιούνιο.