Την πεποίθησή του πως πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη ο ευρωσκεπτικισμός έχει αρχίσει να κυριαρχεί, εξέφρασε πριν από λίγο σε δημόσιες δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της εκστρατείας Leave.EU ο Νάιτζελ Φάρατζ!

«Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που ψήφισαν αψηφώντας τους προέδρους των κομμάτων τους και είχαν τα κότσια να πάνε αντίθετα από τα αφεντικά. Προσωπικά είχα πολλές απειλές να αντιμετωπίσω. Στη δική μου περίπτωση αυτή η εκστρατεία μου πήρε 25χρονια» τόνισε ο Ν. Φάρατζ και πρόσθεσε: «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα απόψε κερδίζουμε τον πόλεμο. Λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 50% ο ευρωσκεπτικισμός πλέον υπερισχύει. Δείτε τι γίνετε σε όλη την ΕΕ. Σύντομα αρχίζουν οι συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά και για την δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας. Το γονίδιο του ευρωσκεπτικισμού υπάρχει και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Υπάρχει και σε άλλες χώρες όχι μόνο στη Βρετανία. Υπάρχει στη Δανία, τη Γαλλία ακόμα και την Ιταλία»!

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο Φάρατζ διπλωματικά σημείωσε: «Ελπίζω να κερδίσουμε στο τέλος. Είμαστε κοντά στα αποτελέσματα. Αν παραμείνουμε στην Ευρώπη δεν θα φταίμε εμείς αλλά κάποιοι άλλοι για το μέλλον της χώρας. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν μιλάμε για διχασμό αλλά για γιορτή. Ακόμα κι αν χάσουμε σήμερα τη μάχη θα κερδίσουμε στο τέλος τον πόλεμο. Θα επιστρέψουμε τη χώρα στα σύνορά της».