Ο 65χρονος Brian Phillips είναι ένας άνδρας που φάνηκε εξαιρετικά τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στο σπίτι του και σώθηκε χάρη… στις παντόφλες του!

Ο άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο καθάριζε την κουζίνα του και κρατούσε ένα μαχαίρι, όταν ο κεραυνός χτύπησε το σπίτι του και τον έριξε στο έδαφος. Ο ίδιος γλίτωσε με λίγα τραύματα χάρη στο ζευγάρι με τις λαστιχένιες παντόφλες που φορούσε σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Ο 65χρονος είχε πάρει τις παντόφλες ως χριστουγεννιάτικο δώρο από την κόρη του, αλλά ποτέ δεν φανταζόταν ότι μια μέρα θα του έσωζαν τη ζωή. «Ήταν ο μεγαλύτερος θόρυβος που έχω ακούσει ποτέ. Ακουγόταν σαν να ήταν μέσα στο δωμάτιο μαζί μου και με πέταξε πάνω στον τοίχο. Ήμουν ζαλισμένος και όταν σηκώθηκα δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί. Δεν ήξερα αν ήταν βόμβα ή έκρηξη αερίου. Στο νοσοκομείο μού είπαν ότι φαίνεται πώς οι παντόφλες μού έσωσαν τη ζωή όταν με εξέτασαν, καθώς θεωρούν ότι το λάστιχο με κράτησε γειωμένο. Οι παντόφλες μου ήταν έτοιμες για πέταμα, αλλά μετά από αυτό βέβαια θα τις κρατήσω», αναφέρει ο ίδιος.

Ο 65χρονος μόλις είχε καθαρίσει την κουζίνα του μετά το δείπνο της Κυριακής και έκοβε λίγο γαλοπούλα για τη γάτα του, όταν χτύπησε ο κεραυνός το σπίτι και τον πέταξε στον τοίχο. Προσγειώθηκε, μάλιστα, όπως λέει με το μαχαίρι στο χέρι του και αργότερα είπε αστειευόμενος: «Θα ήταν αρκετά ειρωνικό να έχω επιζήσει από κεραυνό και να μαχαιρωθώ μόνος μου από ένα αιχμηρό μαχαίρι».

Ο συνταξιούχος αναφέρει τώρα ότι νιώθει σαν μια εφτάψυχη γάτα καθώς έχει σωθεί και στο παρελθόν από ηλεκτροπληξία. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα αποχωριστεί ποτέ ξανά τις αγαπημένες του, σωτήριες παντόφλες!

slippers1 slippers2slippers4 slippers5