Αυτή η γυναίκα έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό σε διάφορες χώρες μέσω του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, του Facebook έχοντας πολλαπλούς λογαριασμούς και «φιλίες» με άτομα από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια γυναίκα με το όνομα Madhu Shah που έχει πάνω από 30 διαφορετικά προφίλ και όπως φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, δεν πρόκειται για ένα πραγματικό πρόσωπο αλλά χαρακτηρίζει μια συγκεκριμένη εικονική γυναίκα. Ήδη πολλοί χρήστες αναφέρουν μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι πρόκειται για έναν ψεύτικο χρήστη κάνοντας λόγο για «απάτη».

Ένας χρήστης του Facebook με το όνομα Pawan Manghnani ανέφερε ότι είχε πάνω από 150 κοινούς φίλους με τη γυναίκα με το όνομα Madhu για πάνω από τέσσερα χρόνια. Όταν όμως έκανε έλεγχο με τους φίλους της, ανακάλυψε ότι κανένας από αυτούς στην πραγματικότητα δεν ήξερε ποια ήταν ούτε τη γνώριζε προσωπικά.

rtyudfh

Οι λογαριασμοί φαίνεται αρχικά ότι έκαναν αιτήματα φιλίας σε άτομα από την Ινδία αλλά αργότερα «μετακόμισε» και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, επίσης, ότι αυτή η γυναίκα που απεικονίζεται στη φωτογραφία γνωρίζει ότι η εικόνα της χρησιμοποιείται σε όλα αυτά τα προφίλ. Ο Pawan έγραψε επίσης: «ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πάρετε αυτή την ψεύτικη απάτη ελαφρά τη καρδία. Σε αυτή την περίπτωση, η άγνοια δεν είναι ευτυχία, αλλά ηλιθιότητα. Κάποιος έπρεπε να το ξεκινήσει αυτό. Έχω κάνει ενδελεχή έρευνα γι’ αυτό το τρομακτικό θέμα όλη την εβδομάδα και το αναφέρω προς όφελος όλων. Υπάρχουν περίπου 34 διαφορετικοί λογαριασμοί στο Facebook (στην τελευταία καταμέτρηση) με το ίδιο όνομα, την ίδια φωτογραφία προφίλ αλλά σε διαφορετικές πόλεις. Το ανησυχητικό είναι ότι έχω πάνω από 150 κοινούς φίλους με αυτόν το ψεύτικο λογαριασμό για περίπου 4 χρόνια αλλά κανένας από τους φίλους μου δεν την ξέρει. Μερικοί έχουν ακόμη και 500 φίλους με μηδενική ιδέα για την πραγματική της ταυτότητας.»

fdjshdfg

Ο χρήστης καλεί τους υπόλοιπους να διαγράψουν το προφίλ και να το μπλοκάρουν καθώς υποπτεύεται ότι πιθανόν το άτομο που κρύβεται πίσω από αυτό μπορεί να προσπαθεί να αποκτήσει ευαίσθητες πληροφορίες όπως ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και άλλα προσωπικά δεδομένα.