Στόχος της μαφίας έγινε ο Τζουζέπε Αντότσι, πρόεδρος του δημόσιου πάρκου των Νέμπροντι στη Σικελία. Λίγο μετά τις δυο, την περασμένη νύχτα, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Αντότσι, σε ορεινή περιοχή της Σικελίας.

Οι μαφιόζοι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, είχαν τοποθετήσει μεγάλες πέτρες στο κέντρο του δρόμου για να αναγκάσουν το αυτοκίνητο, στο οποίο ταξίδευε ο Αντότσι, και εκείνο των ανδρών της ένοπλης προστασίας του, να σταματήσει.

Ο πρόεδρος του πάρκου των Νέμπροντι, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, σώθηκε χάρη στο ότι το αυτοκίνητό του είχε θωρακιστεί και διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια.

Όπως αναφέρουν οι ιταλοί αναλυτές, ο Τζουζέπε Αντότσι έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Κόζα Νόστρα, λόγω της θαρραλέας άρνησής του να παραχωρήσει μέρος του δημόσιου πάρκου σε κτηνοτρόφους που συνδέονται με την μαφία και τα συμφέροντά της.

Στο σημείο της ενέδρας βρέθηκαν και τρεις βόμβες μολότοφ οι οποίες δεν εξερράγησαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.