Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συντονίζει το νέο ευρωπαϊκό έργο GEO-CRADLE

Συντονισμένη προσπάθεια ιδρυμάτων και εταιρειών να αξιοποιηθούν τα στοιχεία από τις παρατηρήσεις της Γης


ΚΟΣΜΟΣ
0:15
27/04/2016
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συντονίζει το νέο ευρωπαϊκό έργο GEO-CRADLE
loading

Μόλις ξεκίνησε ένα νέο ευρωπαϊκό έργο, το GEO-CRADLE, με συντονιστή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και με στόχο να δημιουργήσει ένα δίκτυο φορέων και χρηστών, καθώς και μία πλατφόρμα συλλογής δεδομένων παρατήρησης της Γης, στις περιοχές των Βαλκανίων, της Βορείου Αφρικής, και της Μέσης Ανατολής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020». Η πρώτη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα στο πλαίσιο ενός διεθνούς διήμερου συνεδρίου, που παρακολούθησαν περίπου 85 συμμετέχοντες από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Αραβικής Χερσονήσου, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γραμματεία του Διακυβερνητικού Οργανισμού για την Παρατήρηση της Γης GEO (Group on Earth Observations).

Το GEO-CRADLE αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια ερευνητικών ιδρυμάτων, δημόσιων φορέων και εξειδικευμένων εταιριών για την χρήση των διαστημικών και επίγειων τεχνολογιών και με σκοπό να αξιοποιηθούν τα στοιχεία από τις παρατηρήσεις της Γης για τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής, της διαθεσιμότητας των πρώτων υλών, της επισιτιστικής ασφάλειας και της ενέργειας.

Επιστημονικός υπεύθυνος του GEO-CRADLE είναι ο δρ Χάρης Κοντοές, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικών Εφαρμογών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει