Η απόφαση των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν την πρόσβαση στον ιστότοπο του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, κατήγγειλε σήμερα το υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια απολύτως αθέμιτη ενέργεια και άλλη μια κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος στην πληροφόρηση» ανέφερε το υπουργείο σε αναικοίνωσή του.

Η Μόσχα είναι ωστόσο βέβαιη ότι η Άγκυρα αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει τη ρητορική της αντιπαράθεση και θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για την εξέλιξη των σχέσεών της με τη Μόσχα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τουρκική ηγεσία, επηρεασμένη από τον φίλο τουρκικό λαό, τη διεθνή κοινότητα και απλώς και μόνο από τη λογική, αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει την επικίνδυνη ρητορική της αντιπαράθεσης» συνέχισε το ρωσικό υπουργείο.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία επιδεινώθηκαν ραγδαία μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους που επιχειρούσε στη Συρία από ένα τουρκικό μαχητικό F-16 στις 24 Νοεμβρίου 2015.