Οι πακιστανικές αρχές απάντησαν σχετικά με τα εμπιστευτικά έγγραφα, που δημοσιεύτηκαν από πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με τα οποία το Πακιστάν υποστήριζε ενεργά την εξέγερση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ότι: «Οι πληροφορίες αυτές είναι μεροληπτικές, τραβηγμένες από τα μαλλιά, και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, Αμπντούλ Μπαζίτ.

«Όλα αυτά προδίδουν απόλυτη έλλειψη κατανόησης της πολυπλοκότητας των προβλημάτων αυτών», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι: «Ο εποικοδομητικός και θετικός ρόλος του Πακιστάν στο Αφγανιστάν δεν θα μπορούσε έτσι να διαστρεβλωθεί με τέτοιες κατευθυνόμενες και αβάσιμες εκθέσεις».

Τα έγγραφα αυτά, που διανεμήθηκαν από την ιστοσελίδα Wikileaks και έχουν δημοσιευθεί από αρκετές εφημερίδες, περιλαμβάνουν ομιλίες που έγιναν εδώ και πολύ καιρό, κυρίως στις ΗΠΑ, στις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν κατηγορούνται, ότι εξόπλιζαν και χρηματοδοτούσαν την εξέγερση στο Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι το Ισλαμαμπάντ είναι επίσημα σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών από τα τέλη του 2001. Τα έγγραφα αυτά καλύπτουν την περίοδο 2004-2009.