Κούβα και ΗΠΑ ζουν ιστορικές στιγμές! Το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Jose Marti στην Αβάνα και η πρώτη επίσκεψη πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κούβα μετά από 50 χρόνια, έγινε πραγματικότητα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη διάρκειας τριών ημερών, κατά την οποία προβλέπεται συνάντηση με τον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο, αλλά όχι με τον ιστορικό ηγέτη Φιντέλ.

«Πώς πάει, Κούβα;» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter καθώς το προεδρικό αεροσκάφος προσγειωνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο Jose Marti της Αβάνας.

Η μεγάλη στιγμή της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου θα είναι η ομιλία που θα εκφωνήσει την Τρίτη σε θέατρο της Αβάνας, μπροστά στις κάμερες της κουβανικής τηλεόρασης.

Την Τρίτη ο Ομπάμα θα συναντήσει επίσης διαφωνούντες και έχει προειδοποιήσει ότι θα μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τον Ραούλ Κάστρο, ο οποίος πριν από σχεδόν 10 χρόνια διαδέχθηκε τον αδελφό του, τον Φιντέλ.

Με την επίσκεψή του αυτή ο Ομπάμα ετοιμάζεται σήμερα να γυρίσει μια σελίδα της Ιστορίας βάζοντας τέλος σε πάνω από πέντε δεκαετίες εχθρότητας με την Κούβα.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους Μάλια και Σάσα, ο Ομπάμα έχει με την επίσκεψή του αυτή διπλό στόχο: να έρθει σε επαφή με τον κουβανικό λαό και να σταθεροποιήσει τη θεαματική προσέγγιση που άρχισε στα τέλη του 2014 με την Κούβα του Ραούλ Κάστρο.

Πριν αναχωρήσει από τη χώρα για το Μπουένος Άιρες το απόγευμα της Τρίτης, ο Ομπάμα πρόκειται να παρακολουθήσει ματς μπέιζμπολ ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Κούβας και την αμερικανική ομάδα των Tampa Bay Rays.

Στη συνέχεια οι Ρόλινγκ Στόουνς θα ταξιδέψουν εκεί το Σάββατο για να επωφεληθούν από τη νέα ατμόσφαιρα την κομμουνιστική χώρα και να δώσουν μια μεγάλη- επίσης ιστορική – δωρεάν συναυλία, την Κυριακή στην Αβάνα.