Κλειστά σύνορα ζητά η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας

Ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει την είσοδο προσφύγων στην χώρα


ΚΟΣΜΟΣ
23:07
25/09/2015
Κλειστά σύνορα ζητά η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας
5
loading

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να μην επιτρέψει να περάσουν τα σύνορα της χώρας και άλλοι μετανάστες, εκφράζοντας την υποστήριξή της στην αποφασιστικότητα των αρχών να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές.

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψει (να περάσουν) και άλλοι πρόσφυγες στη χώρα μας» ανέφερε η Εκκλησία σε ανακοίνωσή της που υπογράφεται από τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτο και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η Βουλγαρία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι και της ζώνης Σένγκεν, έχει αναπτύξει περισσότερους αστυνομικούς στα σύνορά της, έχει τοποθετήσει κάμερες και ανιχνευτές κίνησης και επεκτείνει έναν φράχτη ασφαλείας για να καλύψει μια έκταση μήκους 160 χιλιομέτρων στα σύνορά της με την Τουρκία. Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι μετανάστες περνούν στη χώρα.

Η Εκκλησία εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα, όμως τόνισε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί από «αυτούς που το δημιούργησαν».

«Για όσους βρίσκονται ήδη εδώ, είναι σωστό, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ως κοινωνία, να τους φροντίσουμε όσο το επιτρέπουν τα πενιχρά μέσα μας, όμως όχι περισσότερο. Ο ορθόδοξος λαός της Βουλγαρίας δεν θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για την εξαφάνισή μας ως κράτος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περίπου 4,37 εκατομμύρια Βούλγαροι –γύρω στο 75% όσων δήλωσαν το θρήσκευμά τους στην τελευταία απογραφή του 2011– δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πολύ λίγοι όμως θεωρούν σημαντικό για τη ζωή τους να πηγαίνουν στην εκκλησία.

Η εμπιστοσύνη στην Εκκλησία περιορίστηκε μετά την έρευνα μιας επιτροπής, πριν από μερικά χρόνια, που έδειξε ότι πολλοί ιεράρχες συνεργάζονταν με τη μυστική αστυνομία την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΚΑΤΣΙΚΟ

  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΣΟΥ ΛΕΩ!ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!

 2. avatar Principe celeste

  Τι ''καλη'' η βουλγαρικη εκκλησια.....!!!Ποσο νοιαζεται για τους βασανισμενους και κατατρεγμενους ολου του κοσμου!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!

 3. avatar to painti

  Να τα κλείει η Βουλγαρία γιατί μας αμολάει χιλιάδες [...]. Έχει βουλιάξει η Ελλάδα από Βουλγαρους.

 4. avatar xoxoxoxo

  Ορθοδοξία ή θάνατος. LOL

 5. avatar Σπάρτακος

  Παναγία μου κάτι χριστιανοί!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει