Άγνωστοι έγραψαν τη φράση «δολοφόνε λιονταριών» σε ένα πολυτελές εξοχικό στη Φλόριντα που ανήκει στον Αμερικανό οδοντίατρο ο οποίος σκότωσε το διασημότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε.

Οι ζημιές που προξενήθηκαν στην εξοχική κατοικία του Ουόλτερ Πάλμερ, ενός κυνηγού τροπαίων από τη Μινεσότα που τον περασμένο μήνα σκότωσε τον 13χρονο Σέσιλ, ένα σπάνιο λιοντάρι με μαύρη χαίτη, ερευνώνται από τις αρχές ως αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάρκο Άιλαντ, ο Ντέιβιντ Μπέαρ.

Ο βανδαλισμός στο σπίτι αναφέρθηκε στις αρχές το πρωί της Τρίτης, αλλά είναι αδιευκρίνιστο το πότε ακριβώς έγινε.

Εκτός από τη φράση αυτή που έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ, οι δράστες σκόρπισαν απ’ έξω και κάποια αντικείμενα που μοιάζουν με χοιρινά ποδαράκια, ανέφερε ο Ουόλτερ Ζαλίσκο, ο ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στον οποίο είχε αναθέσει ο Πάλμερ την προστασία της ιδιοκτησίας του. Στο σπίτι δεν διέμενε κανείς όταν έγινε ο βανδαλισμός. Ο οδοντίατρος αγόρασε το εξοχικό το 2013 έναντι 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για τα χοιρινά ποδαράκια, τα οποία πάντως φωτογραφήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 55χρονος Πάλμερ έχει δεχτεί απειλές σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ενώ έγιναν και διαδηλώσεις διαμαρτυρίες έξω από το ιατρείο του στη Μινεάπολη. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι “λυπάται βαθιά” για τον θάνατο του Σέσιλ και ότι πίστευε πως το κυνήγι στο οποίο συμμετείχε ήταν νόμιμο.