Στην εξέταση του υπολείμματος από τμήμα αεροσκάφους που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν προχωρά η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) εφόσον το νησί, που βρίσκεται στα ανατολικά της Αφρικής ανήκει στη Γαλλία. Βέβαια όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστωθεί αν το τμήμα του αεροπλάνου προέρχεται από την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH370 που εξαφανίστηκε.

Αλλη πηγή, με γνώση επί του θέματος, ανέφερε ότι το κομμάτι που ξεβράστηκε στην ακτή προέρχεται από αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 777, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι της πτήσης MH370. Σύμφωνα με το Associated Press, αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν «αρκετά σίγουροι» πως το κομμάτι είναι από το ίδιο μοντέλο όπως εκείνο της πτήσης MH370, και αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Μπόινγκ 777. Το Reuters μεταδίδει ότι, σύμφωνα με τις φωτογραφίες, το υπόλειμμα φαίνεται να έχει περίπου 2-2.5 μέτρα μήκος.

Εκπρόσωπος της ΒΕΑ είπε πως το κομμάτι δεν έχει ταυτοποιηθεί, ούτε είναι ακόμη δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι ανήκει είτε σε Μπόϊνγκ 777 είτε στην πτήση MH370. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα σημειώνει ότι η υπηρεσία συνεργάζεται με μαλαισιανούς και αυστραλούς συναδέλφους, καθώς και με δικαστικές αρχές.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση MH370 εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβάτες και προσωπικό ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Η εξαφάνισή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας της αεροπορίας. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Κινέζοι υπήκοοι.

Από τότε, οι προσπάθειες ανεύρεσης του σκάφους έχουν επικεντρωθεί σ’ ένα ευρύ τμήμα του νότιου Ινδικού Ωκεανού, κοντά στην Αυστραλία.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι έχει στείλει μια ομάδα στο νησί για να επιβεβαιώσει αν το κομμάτι αποτελεί τμήμα του χαμένου αεροσκάφους της πτήσης MH370 ή όχι, ενώ η Μπόϊνγκ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις