Σε σοκ παραμένει η Γαλλία μετά την επίθεση μέλους του ISIS σε βιομηχανική μονάδα κοντά στη Λυών κατά την οποία ένας άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος και το κεφάλι του εντοπίστηκε σε απόσταση αρκετών μέτρων καλυμμένο με σημαία με αραβικές επιγραφές.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό οι τραυματίες είναι δύο.

Επιστρέφει στο Παρίσι αμέσως μετά το μεσημέρι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ενώ συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

Ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί αλλά δεν αποκλείεται να μην έδρασε μόνος του. Ήταν πάντως γνωστός στις υπηρεσίες Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικής εφημερίδας, πριν την επίθεση είχε εντοπιστεί ένας άνδρας να κινείται με αυτοκίνητο με τρόπο που τράβηξε την προσοχή. Πηγή από τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας ανέφερε πως «όλα τα σήματα ήταν στο κόκκινο για το ενδεχόμενο επίθεσης τέτοιας φύσης σε γαλλικό έδαφος».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κάλεσε σε ενισχυμένη επαγρύπνηση στην περιοχή ενώ στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ όπου σημειώθηκε η επίθεση έφτασε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας Μπερνάρ Καζνέβ.

Στην περιοχή μετέβησαν και άνδρες της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ενώ το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε πως εξετάζεται η υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας από οργανωμένη ομάδα που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Εφόσον η φύση της επίθεσης επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο χτύπημα στη Γαλλία φέτος μετά τους πυροβολισμούς ισλαμιστών μαχητών στα γραφεία του Charlie Hebdo κι ένα εβραϊκό κατάστημα που κόστισαν τη ζωή 17 ανθρώπων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

phgj1 phgj2 phgj3 phgj4