Χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ζητώντας την απελευθέρωση ακτιβιστών που κρατούνται και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και της οικογένειάς του.

Η συγκέντρωση, που ονομάστηκε «Η διάσωση της επανάστασης», πραγματοποιήθηκε μετά τα δημοσιεύματα ότι θα δοθεί αμνηστία στον Μουμπάρακ και ότι η σύζυγός του Σούζαν θα αφεθεί ελεύθερη αφού παρέδωσε στο αιγυπτιακό κράτος περιουσιακά της στοιχεία αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου, το οποίο έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Φεβρουάριο οπότε εκδιώχθηκε από την εξουσία ο Μουμπάρακ, διέψευσε την Τετάρτη τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει την πρόθεση να χορηγήσει αμνηστία στον πρώην πρόεδρο χαρακτηρίζοντάς τα «φήμες».

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι τέτοιες κινήσεις κινδυνεύουν να «πλήξουν τους στόχους της επανάστασης και να οδηγήσουν σε συγκρούσεις».

Κατηγόρησαν επίσης τους οπαδούς του Μουμπάρακ για τις πρόσφατες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στο Κάιρο.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ φώναζαν: «Θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας» και «Δεν νιώθουμε την αλλαγή, θα επιστρέψουμε στην Ταχρίρ».

Οι ακτιβιστές επέκριναν επίσης τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, υπουργό Άμυνας Χουσέιν Ταντάουι, και τον γενικό εισαγγελέα Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ για τον «αργό ρυθμό» με τον οποίο κινούνται όσον αφορά την προσαγωγή στη δικαιοσύνη του Μουμπάρακ και του καθεστώτος του για διαφθορά και το θάνατο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.