Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στο κτιριακό συγκρότημα που κρυβόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν αντιμετώπισαν σχεδόν καθόλου αντίσταση έπειτα από την αρχική ανταλλαγή πυρών, όπως αναφέρουν σε σημερινό τους άρθρο οι New York Times.

Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μόνοι πυροβολισμοί που προήλθαν από το συγκρότημα στο Αμπονταμπάντ σημειώθηκαν στην αρχή της επιχείρησης, όταν ένας άνδρας που φέρεται ότι ήταν ο αγγελιοφόρος του Μπιν Λάντεν πυροβόλησε από ένα διπλανό κτίριο.

Αφού οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού (Nave SEALs) τον σκότωσαν, μαζί με μία γυναίκα, δεν ξαναπυροβόλησαν.

Ο Λευκός Οίκος από τη μεριά του είχε ανακοινώσει ότι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων αντιμετώπισαν μεγάλη αντίσταση όταν εισήλθαν στο κτιριακό συγκρότημα, γεγονός που το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για τη δολοφονία του άοπλου Μπιν Λάντεν.

Η αμερικανίδα γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, πρόεδρος της επιτροπής αντικατασκοπίας, έχει δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο Μπιν Λάντεν αποπειράθηκε να αρπάξει ένα όπλο προτού τον σκοτώσουν.

Όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν