Σε μία έπαυλη κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ βρισκόταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν όταν σκοτώθηκε σε επιχείρηση υπό την ηγεσία της CIA.

Φωτορεπόρτερ του Reuters που βρισκόταν στην πόλη Αμποταμπάντ δήλωσε ότι η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο που οδηγούσε στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή επιχείρηση στο συγκρότημα που βρισκόταν ο Μπιν Λάντεν.

«Μετά τα μεσάνυχτα, πολλοί άνδρες της ομάδας κρούσης περικύκλωσαν το συγκρότημα. Τρία ελικόπτερα πετούσαν. Ξαφνικά κάποιοι από το έδαφος πυροβόλησαν εναντίον των ελικοπτέρων», δήλωσε ένας κάτοικος.

«Σημειώθηκαν σφορές ανταλλαγές πυροβολισμών και στη συνέχεια είδα ένα από τα ελικόπτερα να συντρίβεται», πρόσθεσε ο Χαν που παρακολουθούσε την επιχείρηση από την ταράτσα του σπιτιού του.

Ανώτεροι Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στην επιχείρηση, η οποία διεξήχθη γύρω στις 1:30 τοπική ώρα, πήραν μέρος ελικόπτερα αλλά και στρατιώτες στο έδαφος.

Ενα πακιστανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στην Αμποταμπάντ χθες βράδυ, προκαλώντας το θάνατο ενός από τους επιβαίνοντες και τον τραυματισμό ακόμη δύο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, Δεν είναι ξεκάθαρο αν η συντριβή συνδέεται με το θάνατο του Μπιν Λάντεν, όμως αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Experss 24/7 μετέδωσε μία εικόνα υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για το πτώμα του Μπιν Λάντεν, ο οποίος είχε δεχθεί μία σφαίρα στο κεφάλι.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν