Με όλες τις δυνάμεις της θα συνεχίσει η ισπανική κυβέρνηση να περιορίζει τις δυνατότητες δράσης της αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο επισημαίνοντας πως η οργάνωση είναι πιο αποδυναμωμένη από πτέ την ώρα που η δημοκρατία στην Ισπανία είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

«Παρά την κήρυξη εκεχειρίας από την ΕΤΑ δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε την επαγρύπνηση και είναι απολύτως απαραίτητο να διατηρήσουμε για σταθερή πολιτική μηδενικής ανοχής», είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συλλήψεις τους τελευταίους μήνες μελών της οργάνωσης στην Ισπανία και τη Γαλλία έχει σε μεγάλο βαθμό περιορίσει τις δυνατότητες της.

Από το Πεκίνο, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, υπογράμμισε πως κανένα νέο μέτρο δεν έχει προβλεφτεί για τον περιορισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού στην Ισπανία, αν και η χώρα του παραμένει σε μια οικονομικά ευαίσθητη κατάσταση.

«Δεν υπάρχει σχέδιο νέων μέτρων στον ορίζοντα», τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εγκρίνει νέα μέτρα για την ανάκαμψη και να μην χαλαρώσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε ο Θαπατέρο.