Φοβάστε ότι κάποιος θα μπει στο σπίτι σας και θα κλέψει τα λεφτά σας; Ότι δεν τα έχετε κρύψει στο σωστό μέρος; Τότε μπορείτε να πάρετε συμβουλές από έναν ειδικό. Ο Jeffrey Strain έχει… πάρει σύνταξη από τις κλοπές, αλλά θυμάται και μοιράζεται όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε για να διαφυλάξετε την περιουσία σας!

Γι΄αυτόν το καλύτερο μέρος είναι η τράπεζα, αλλά επειδή πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, έχει τις… κατ΄οίκον λύσεις! Αυτό που συμβουλεύει ο μετρ του είδους είναι να έχετε λίγα λεφτά σε κάποιο προφανές σημείο, ώστε να τα πάρει ο ληστής και να μην ψάξει περαιτέρω, αφού θέλει να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα από το σπίτι.

Ποιες είναι όμως οι κατάλληλες κρυψώνες; Παιχνίδια και παιδικά δωμάτια! το μυαλό των ληστών δεν πάει εκεί, αφού είναι επίφοβο να να υπάρχουν λεφτά σε παιδικό δωμάτιο. Αν έχετε στο σπίτι χρηματοκιβώτιο το οποίο είναι προφανής στόχος, φροντίστε να το έχετε πακτωμένο και δεμένο για να μην το σηκώσουν και «όπου φύγει- φύγει»!

Κονσέρβες και άλλα τέτοια αντικείμενα, είναι μια λύση, αν είναι εκεί που πρέπει να είναι. Μια κονσέρβα από κομπόστα μέσα στην κρεβατοκάμαρα «βγάζει μάτι»! Στην ερώτηση, του δημοσιογράφου, για το αν είναι καλή ιδέα το μασούρι μέσα σε – εμφανώς – λερωμένα εσώρουχα ο διαρρήκτης απαντά ότι μάλλον δε θα τα άγγιζε!

Το σύνηθες λάθος είναι ότι οι άνθρωποι κρύβουν πράγματα εκεί που φαίνεται στους ίδιους ότι είναι ένα δύσκολα προσπελάσιμο μέρος, όπως ένα καταχωνιασμένο σε μια ντουλάπα κουτί. Ο ληστής, αντίθετα με το τι νομίζει ο ιδιοκτήτης, είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί! Κάτι ακόμη που τονίζει είναι ότι ο κάθε διαρρήκτης, έχει τη δική του προσωπικότητα, τα δικά του «κολλήματα» και μπορεί να θεωρεί πιθανή κρυψώνα οτιδήποτε!

Συνοπτικά, τα… απαγορευμένη μέρη είναι:

-Τουαλέτα, καζανάκια κλπ. Είναι ύποπτες κρυψώνες για ναρκωτικά και αν ο διαρρήκτης είναι τοξικομανής, θα ψάξει!

-Κουτιά τροφίμων: Πολύ συνηθισμένο, γι αυτό και τα βλέπετε συνήθως πεταμένα σε σπίτια που ανοίξανε!

-Ψυγείο, κατάψυξη: Επίσης κρυψώνα που θα ψάξει ένας ναρκομανής για να βρει φάρμακα και τελικά μπορεί να βγάλει λαβράκι!

-Εννοείται πως φαρμακείο και οτιδήποτε έχει σχέση με το κρεβάτι, απορρίπτονται εντελώς!

Εν κατακλείδι το καλύτερο μέρος για να κρύψετε τα λεφτά σας είναι οποιοδήποτε άλλο μέρος από αυτό που σας φαίνεται ως καλή ιδέα!

Πηγή: vlavo.org