Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα συγκρούστηκε με λεωφορείο σε διαπολιτειακό δρόμο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας την Πέμπτη, προκαλώντας καραμπόλα πολλών οχημάτων, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από δώδεκα να τραυματιστούν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δύο επιβάτες του λεωφορείου διαπιστώθηκε ότι σκοτώθηκαν επί τόπου στον αυτοκινητόδρομο 35, ενώ άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομείο. Οι πυροσβεστικές αρχές μετέφεραν συνολικά 21 άτομα σε νοσοκομεία.

Αρκετοί επιβαίνοντες στην κλεμμένη Camaro διέφυγαν χωρίς να σταματήσουν για βοήθεια, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένας οπλισμένος, όπως δήλωσε η αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Γουίλιαμ ΜακΜάνους, ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται παιδιά και ηλικιωμένοι.

Η Camaro συγκρούστηκε με ένα ρυμουλκούμενο που ήταν προσαρτημένο στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα ο οδηγός του λεωφορείου να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα. Έπειτα, ένα τρακτέρ-ρυμουλκούμενο έπεσε πάνω στο λεωφορείο, το οποίο ανατράπηκε στο πλάι. Αρκετοί επιβάτες εκτινάχθηκαν από το λεωφορείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε πως τα άτομα που διέφυγαν από την Camaro δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί ή ταυτοποιηθεί.