Ο πολιτικός της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι κατηγόρησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για «τακτικές εκφοβισμού» μετά τις συγκρούσεις στο Κάιρο ανάμεσα σε αντιπάλους και υποστηρικτές του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

«Ανησυχώ εξαιρετικά, αυτό είναι άλλο ένα σύμπτωμα ή άλλη μια ένδειξη ενός εγκληματικού καθεστώτος που χρησιμοποιεί εγκληματικές πράξεις», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι στο ραδιοσταθμό του BBC όταν ρωτήθηκε για τις συγκρούσεις. «Ο φόβος μου είναι μήπως υπάρξει λουτρό αίματος», πρόσθεσε αποκαλώντας τους διαδηλωτές υπέρ του Μουμπάρακ «μια ομάδα από φονιάδες».

Πάντως το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών ότι αστυνομικοί με πολιτικά συμμετέχουν στις διαδηλώσεις κατά τις οποίες σημειώθηκαν βίαια επεισόδια στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Στο μεταξύ, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η κύρια δύναμη της αντιπολιτευσης στην Αίγυπτο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι αρνούνται να παραμείνει ο Μουμπάρακ αρχηγός του κράτους ως το τέλος της θητείας του το Σεπτέμβριο.

«Ο λαός αρνείται όλα τα μερικά μέτρα που προτάθηκαν χθες από το καθεστώς και δεν δέχεται άλλη εναλλακτική επιλογή από την αποχώρηση (του Μουμπάρακ)», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.