Τραγικά κατέληξε η βραδιά μιας παρέας φίλων που βγήκε να διασκεδάσει παίζοντας γκολφ, αφού ο ένας νεαρός πέθανε από πτώση ύψους 3,5 μέτρων, ύστερα από σπρώξιμο που δέχτηκε για «πλάκα».

Θύμα είναι ο 22χρονος Conner Groom με το περιστατικό να σημειώνεται στις 21 Δεκεμβρίου 2021 στο Topgolf της περιοχής Chigwell του Έσσεξ, αλλά επανήλθε στην επικαιρότητα επειδή μόλις εκδικάστηκε η υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun, η παρέα αποτελούμενη από αρκετούς νεαρούς βγήκε να διασκεδάσει και το βράδυ κατέληξε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Topgolf για να παίξει γκολφ.

Οι νεαροί ήταν όλοι μεθυσμένοι και πήγαν στη θέση βολών που ήταν σε ύψωμα 3,5 μέτρων, ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ξεκίνησαν να σπρώχνονται ως αστείο, με στόχο να πέσουν στο δίχτυ ασφαλείας που ήταν από κάτω.

Τότε, ένας νεαρός φώναξε «σου έρχομαι» προς τον Conner -με τον 22χρονο να γελάει- και αφού πήρε φόρα έπεσε πάνω του και τον έσπρωξε στο κενό. Δυστυχώς, το πόδι του Conner Groom μπλέχτηκε το δίχτυ ασφαλείας και τελικά προσγειώθηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Έτσι, έπεσε σε κώμα πέντε εβδομάδων και έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιανουαρίου 2022.

Ο 22χρονος Conner Groom που έχασε τη ζωή του

Η αστυνομία εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο συνέλαβε το άτομο που έσπρωξε τον νεαρό, αλλά μετά από ενδελεχή έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ήταν ατύχημα. «Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται να απολαμβάνουν τα σπρωξίματα και ο κατηγορούμενος προειδοποίησε πριν τη μοιραία ενέργεια, με το θύμα να συμφωνεί», είπε η ντετέκτιβ Lydia George.

Οι αρχές δεν άσκησαν δίωξη, αλλά ούτε και η οικογένεια του νεκρού, με τον κατηγορούμενο να αθωώνεται. Εντούτοις, διαπιστώθηκε πως έφεραν ευθύνη οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων, επειδή πέρα από παρατηρήσεις δεν εμπόδισαν τους νεαρούς, αλλά και ούτε τους έδιωξαν για την λάθος συμπεριφορά τους.

Με βάση το δημοσίευμα, υπάρχει πιθανότητα για διεξαγωγή νέας δίκης, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στη διοίκηση του Topgolf, με την επιχείρηση να ισχυρίζεται πως δεν έκανε κάτι, παρότι έβλεπε τον κίνδυνο γιατί «δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να αναγκάζει σε παρέμβαση ή αποπομπή των πελατών».