Ο Ραμζάν Καντίροφ λίγες ώρες μετά από δημοσίευμα που ισχυρίστηκε πως έπασχε από νεκρωτική παγκρεατίτιδα, πήγε στο γυμναστήριο και δημοσίευσε σχετικό βίντεο στα social media.

Οι Moscow Times αναφέρουν ότι ο Τσετσένος ηγέτης ακολούθησε ένα απαιτητικό πρόγραμμα και στα πλάνα που δημοσίευσε, εμφανίζεται να κάνει βάρη και να παλεύει στο πλαίσιο προπόνησης.

Σημειώνεται, ότι η εφημερίδα Novaya Gazeta, την οποία ίδρυσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ, επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Καντίροφ και γιατρούς της Κλινικής του Κρεμλίνου, όπου ο Τσετσένος ηγέτης φέρεται να νοσηλεύτηκε το περασμένο φθινόπωρο. Εκείνη την περίοδο είχαν δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας φήμες για σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ραμζάν Καντίροφ.

Συνεργάτες του Καντίροφ είχαν δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από την επίσκεψη του Τσετσένου ηγέτη σε νοσοκομείο για να δει έναν θείο του. Όμως, η Novaya Gazeta εμφανίζεται πεπεισμένη ότι ήταν πρόσχημα για να κρατηθεί μυστική η εισαγωγή του Καντίροφ και η μετέπειτα νοσηλεία του.