Viral έγινε στα social media ένας άνδρας που έχει το παρατσούκλι «Winter Soldier» εμπνευσμένο από τον ήρωα της Marvel, καθώς έχασε όλο το χέρι του και έβαλε προσθετικό μέλος, με το οποίο σηκώνει βάρη έως και 180 κιλά.

Ο 32χρονος Sebastian Guadalupe Gallegos είναι πρώην Αμερικανός πεζοναύτης και το 2010 ακρωτηριάστηκε από έκρηξη νάρκης στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Μετά τον φριχτό τραυματισμό του αποστρατεύτηκε και επιστρέφοντας στις ΗΠΑ δοκίμασε 15 διαφορετικά προσθετικά μέλη, χωρίς κάποιο να προσαρμόζεται πλήρως πάνω του, σύμφωνα με τη New York Post. «Ήμουν απογοητευμένος. Τα δοκίμαζα και κανένα δεν λειτουργούσε, ένιωθα άχρηστος με ένα χέρι», είπε ο πρώην στρατιωτικός.

Ο Sebastian Guadalupe Gallegos χωρίς το προσθετικό μέλος

Τότε, ο φίλος του George Schroeder που εργάζεται ως μηχανικός, κατασκεύασε ένα προσθετικό χέρι από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, το οποίο επέτρεπε περισσότερες κινήσεις, ακόμη και έντονη γυμναστική.

«Πριν μπορούσα οριακά να σηκώσω τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ. Τώρα μπορώ να σηκώσω έως και 34 κιλά μόνο με αυτό το χέρι», είπε ο Sebastian και πρόσθεσε πως «με το νέο χέρι μου ξεκίνησα να γυμνάζομαι έντονα και πλέον κάνω μπάρα έως 180 κιλά. Χάρη στον George επανήλθα στη ζωή».

Ο Sebastian Guadalupe Gallegos με το προσθετικό χέρι του

Έκτοτε, ξεκίνησε να δημοσιεύει διάφορα βίντεο στα social media, επιδεικνύοντας το προσθετικό χέρι του και αρκετοί τον συνέκριναν με ήρωες ταινιών ή video games, ενώ το πιο χαρακτηριστικό παρατσούκλι του είναι «Winter Soldier».

@tejano_space_cowboy

Replying to @user864347884 yes and all my training is shaped around that

♬ Tyler – EUGENE THENX