Ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναγίνεται viral στις ΗΠΑ λόγω της αινιγματικής καμπάνιας που ανήρτησε στα social media, χρησιμοποιώντας και πάλι την έκλειψη ηλίου, που έλαβε χώρα χθες, και τα σχόλια στο «Χ» έπεσαν βροχή.

Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Αμερικής ανέβασε ένα βίντεο, μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας, που δείχνει το κεφάλι του να παίρνει τον ρόλο του φεγγαριού στην έκλειψη, εμποδίζοντας τον ήλιο να φωτίσει. Στην αρχή του βίντεο βλέπουμε τη φράση: «Η πιο σημαντική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας λαμβάνει χώρα το 2024» πάνω σε μια εικόνα του ήλιου. Στο πλάνο μπαίνει στη συνέχεια μια μαύρη φιγούρα, που έρχεται όλο και πιο κοντά, φορώντας γυαλιά, και τελικά διακρίνεται το κεφάλι του Τραμπ, που κρύβει τον ήλιο και σκοτεινιάζει την εικόνα. «Θα σώσουμε την Αμερική και θα την κάνουμε υπέροχη ξανά», αναγράφεται στη συνέχεια, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο ακούγεται δραματική μουσική.

Επτά χρόνια μετά την περιβόητη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ κοίταξε απευθείας τον ήλιο κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκλειψης στις ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος «χτύπησε» ξανά αυτή τη φορά με μια ανάρτηση που έγινε πάλι viral.

Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε ερωτήματα στους χρήστες του «Χ», που ανέφεραν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα φέρει το σκοτάδι στη Γη: «Άρα το να νικήσει ο Τραμπ τον Μπάιντεν θα βυθίσει την Αμερική στο σκοτάδι;» ρώτησε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Ξέχασες επίσης να συμπεριλάβεις το επόμενο καρέ. Ξέρεις, αυτό όπου αναδύεται ξανά ο ήλιος. Οι εκλείψεις είναι προσωρινές. Όπως ο Τραμπ».

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής είχε γίνει ξανά viral λόγω έκλειψης ηλίου πριν 7 χρόνια, όταν αγνόησε τις συστάσεις για προστασία και κοίταξε τον ήλιο χωρίς τα ειδικά γυαλιά από το μπαλκόνι Τρούμαν στον Λευκό Οίκο, όπου βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του.