Ένας δήμαρχος βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να ξεφορτωθεί ζώα που έχουν πολλαπλασιαστεί στην περιοχή τους και χαρίζει τις κατσίκες δωρεάν μέσω μια καμπάνιας που ξεκίνησε.

Πρόκειται για την περιοχή Αλικούντι, ένα μικρό ηφαιστειογενές νησί της νότιας Ιταλίας, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του Αρχιπελάγους των Αιολίδων και σύμφωνα με το δήμαρχο ο πληθυσμός των κατσικιών έχει εξαπλασιαστεί σε σχέση με τους ανθρώπους που ανέρχεται σε 100 όλο το χρόνο.

«Δεν θέλουμε να σκεφτούμε καν το ενδεχόμενο της σφαγής των ζώων, επομένως ενθαρρύνουμε την ιδέα του να τα χαρίσουμε», είπε ο δήμαρχος Ρικάρντο Γκούλο στον Guardian και συνέχισε: «Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει αίτημα για κατσίκα, δεν χρειάζεται να είναι αγρότης και δεν υπάρχουν περιορισμοί στους αριθμούς».

«Είχαμε ήδη πολλά τηλεφωνήματα, μεταξύ άλλων από έναν αγρότη στο νησί Βουλκάνο που θα ήθελε να πάρει αρκετές κατσίκες καθώς, μεταξύ άλλων, παράγει ένα τυρί Riccota που εκτιμάται πολύ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα ζώα προκαλούν αρκετά προβλήματα στην περιοχή και όλο αυτό ξεκίνησε πριν χρόνια όταν κάποιος που ήθελε να γίνει κτηνοτρόφος τις μετέφερε εκεί αλλά τις εγκατέλειψε στην τυχή τους. Ο πληθυσμός των κατσικιών υπολογίζεται μεταξύ 600-800 ζώων κι όποιος θέλει μια κατσίκα έχει προθεσμία μέχρι τις 10 Απριλίου.