Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε άδεια να ανοίξει για το κοινό το κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, το οποίο θα προσφέρεται για τσάι και ξενάγηση, αρκεί οι επισκέπτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν το εισιτήριο.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ξεναγήσεις θα γίνουν δοκιμαστικά, ώστε οι υπεύθυνοι του κτιρίου να διαπιστώσουν την αντοχή του, με αποτέλεσμα τα γκρουπ να αποτελούνται από 40 άτομα. Επίσης, θα επιτρέπονται για το διάστημα 1η Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου, γιατί μετά εκεί θα κάνει διακοπές η βασιλική οικογένεια.

Το εισιτήριο για την ξενάγηση θα κοστίσει 100 λίρες, δηλαδή 116,78 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν να απολαύσουν τσάι στο κτίριο θα πρέπει να πληρώσουν 50 λίρες έξτρα, δηλαδή 58,39 ευρώ.

Το κάστρο του Μπαλμόραλ

Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε δύο τραπεζαρίες, το σαλόνι, τον προθάλαμο των εφημερίων και τον κόκκινο διάδρομο.

Η ξενάγηση περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση στην αίθουσα χορού με μια συλλογή από ακουαρέλες του Καρόλου που απεικονίζουν τοπία στο Balmoral, το Highgrove και το Sandringham, καθώς και μια επιλογή από ρούχα που φορούσαν ο Κάρολος, η Καμίλα, η εκλιπούσα βασίλισσα και η βασίλισσα Ελισάβετ.