Εξηγήσεις από τις ΗΠΑ, ζητά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωσή της μετά το μακελειό σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα με δεκάδες νεκρούς.

Συγκεκριμένα η Μαρία Ζαχάροβα εγκαλεί τις ΗΠΑ για το γεγονός ότι ποτέ δεν παρέδωσαν οποιαδήποτε πληροφορία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στη ρωσική πλευρά. Θεωρεί πως αν τα είχαν έπρεπε να τα έχουν δώσει, υπονοώντας κάποιου είδους γνώση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών με τους δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρωσία, από τις 7 Μαρτίου το οποίο εφιστούσε την προσοχή των Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται στη χώρα να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις τις επόμενες 48 ώρες υπό τον φόβο «τρομοκρατικών επιθέσεων».

Σύλληψη 7 μελών φιλοουκρανικής ρωσικής οργάνωσης

Νωρίτερα, την Παρασκευή, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 7 μέλη της οργάνωσης «Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα», που έχει πάρει το μέρος της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό, το πιθανότερο είναι αυτή η σύλληψη να έχει σχέση με τη συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση. «Αν αισθάνθηκαν δηλαδή ότι τους πλησιάζουν οι ρωσικές αρχές να επέλεξαν να πραγματοποιήσουν πιο γρήγορα το συγκεκριμένο τους χτύπημα».