Μια γυναίκα που κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα ένα αυτοκινητάκι του γκολφ, ενώ ήταν μεθυσμένη, και σκότωσε μια νύφη που αποχωρούσε από την τελετή του γάμου της, παραδέχτηκε ότι είναι «αλκοολική και εθισμένη» και «ξέφυγε» από τον ενθουσιασμό της, λόγω του ότι έκανε διακοπές μαζί με την οικογένειά της.

Η παραδοχή της γυναίκας που έχει αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση έγινε μέσω ηχογραφημένων τηλεφωνικών κλήσεων από τη φυλακή, που έλαβε η New York Post.

Στις κλήσεις που οδήγησαν στην απελευθέρωσή της, από την κράτηση την 1η Μαρτίου, η Jamie Lee Komoroski, 26 ετών, είπε στην αδερφή της, Kelsi, ότι έχει αποδεχτεί ότι δεν είχε κανέναν έλεγχο στο αλκοόλ και ότι έκανε τη ζωή της μη διαχειρίσιμη.

«Θεωρώ τον εαυτό μου αλκοολική, επειδή οτιδήποτε με κάνει να νιώθω διαφορετική ή με απομακρύνει από αυτό που υποτίθεται ότι θέλω να κάνω συνήθιζα να το κάνω», είπε στις 11 Δεκεμβρίου.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι η Jamie Lee Komoroski ήταν σχεδόν μεθυσμένη όταν έπεσε με το νοικιασμένο Toyota Camry σε ένα καροτσάκι του γκολφ που μετέφερε τους νεόνυμφους, τον περασμένο Απρίλιο, σκοτώνοντας τη νύφη.

«Απλώς δεν πίστευα ότι η ζωή είχε νόημα. Ήμουν εξαιρετικά μόνη και δεν είχα ζωή. Δεν θα μπορούσα ποτέ να μείνω με τις σκέψεις μου», είπε.

Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της Komoroski ήταν τριπλάσιο από το νόμιμο όριο, σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν έπεσε με το νοικιασμένο αυτοκίνητο στο αυτοκινητάκι του γκολφ που μετέφερε τη 34χρονη Samantha Miller και τον 36χρονο σύζυγό της, Aric Hutchinson, καθώς το ζευγάρι αποχωρούσε από τη γαμήλια δεξίωση στην παραλία, στη Νότια Καρολίνα στις 28η Απριλίου του περασμένου έτους.

Η Miller πέθανε φορώντας το νυφικό της στο Folly Beach. Ο Hutchinson και δύο καλεσμένοι του γάμου, με τους οποίους επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους, τραυματίστηκαν σοβαρά αλλά επέζησαν.

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης συνομιλίας από το Κέντρο Κράτησης «Al Cannon» στη Νότια Καρολίνα, η Komoroski, η οποία αφέθηκε ελεύθερη σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ περιμένει τη δίκη, ανέφερε τα πράγματα που θέλει να κάνει μόλις αποφυλακιστεί, συμπεριλαμβανομένου ενός ταξιδιού για να δει το Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία ή τη Φινλανδία.

Σε ένα άλλο τηλεφώνημα λίγες μέρες αργότερα, η Komoroski είπε στον πατέρα της ότι ανυπομονούσε επίσης για λίγες διακοπές μαζί με την οικογένειά της.

«Ανυπομονώ μέχρι να παρακολουθήσω ξανά το History Channel μαζί σας», είπε στις 10 Δεκεμβρίου.

«Μπορούμε να φτιάξουμε ποπ κορν. Θα πάρω παγωτό… και κέικ», ανέφερε.

Η Komoroski απαγορεύεται να φύγει από την κομητεία του Τσάρλεστον ως μέρος της συμφωνίας της εγγύησης, ενώ αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Komoroski οδηγούσε μεθυσμένη «σχεδόν αναίσθητη» με 65 μίλια την ώρα σε ζώνη 25 μιλίων όταν χτύπησε το νοικιασμένο Toyota Camry στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του γκολφ που μετέφερε τη νύφη, τον γαμπρό και δύο καλεσμένους του γάμου.

Τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα της Komoroski ήταν περίπου τριπλάσια από το νόμιμο όριο της πολιτείας, σύμφωνα με μια έκθεση τοξικολογίας που δόθηκε στη δημοσιότητα τις αρχές της Πολιτείας της Νότιας Καρολίνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είπε στους αξιωματικούς: «Ξαφνικά κάτι με χτύπησε», ενώ επαναλάμβανε: «Δεν έκανα τίποτα κακό».

Η Komoroski μιλούσε συχνά για την πίστη της και την ανάγνωση της Βίβλου στις κλήσεις της από τη φυλακή.

Παρακολούθησε τις συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών στη φυλακή και τώρα πιστεύει σε μια «ανώτερη δύναμη που μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα να βγουν από άσχημες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου».

«Στους ΑΑ μιλάμε για το πώς η ανώτερη δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει να συμβεί κάτι κακό, επειδή μας δίνεται η ελεύθερη βούληση και η ελεύθερη επιλογή και χάρη σε αυτά ακολουθούν οι συνέπειες, αλλά μπορεί, επίσης, καλά πράγματα να προκύψουν από κακές καταστάσεις», είπε.

Ο Hutchinson, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό τραύμα στο δυστύχημα, θυμήθηκε τις τελευταίες στιγμές της συζύγου του σε μια συνέντευξη στο «Good Morning America».

«Αν επρόκειτο να αποτρέψει να συμβεί οτιδήποτε κακό, τότε δεν θα ήμασταν άνθρωποι και η ζωή δεν θα είχε νόημα, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Δεν ξέρω, απλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να καταλάβω… γιατί οι άνθρωποι παθαίνουν καρκίνο;», είπε.

«Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι να λέει ήταν ότι ήθελε η νύχτα να μην τελειώσει ποτέ», είπε ο Hutchinson, προσθέτοντας ότι το επόμενο πράγμα που θυμόταν ήταν ότι ξυπνούσε στο δωμάτιο του νοσοκομείου ρωτώντας «Πού είναι η Sam;».

«Τότε η μητέρα μου μου είπε ότι συνέβη ένα περιστατικό και ότι η Sam δεν τα κατάφερε», είπε στο ABC.

Η Komoroski αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών εάν καταδικαστεί.